Aviz CSM pe proiectul privind lucrarile scrise in penitenciar: 20 de zile de libertate pentru fiecare carte

Aviz CSM pe proiectul privind lucrarile scrise in penitenciar: 20 de zile de libertate pentru fiecare carte

Conform proiectului MJ, "caracterul stiintific al lucrarilor elaborate de catre detinuti este stabilit, potrivit dispozitiilor legale, de catre Consiliul National al Cercetarii Stiintifice, denumit in continuare CNCS, cu sprijinul logistic al Unitatii Executive pentru Finantarea Invatamantului Superior, Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii, denumita in continuare UEFISCDI.

acum 95 luni (28 Jun 2016)

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat marti proiectul OUG privind executarea pedepselor, cu precizarea ca se vor considera ca executate 20 de zile pentru fiecare lucrare stiintifica elaborata.

Directia legislatie, documentare si contencios din cadrul CSM a transmis plenului propunerea, cu precizarea ca beneficiul zilelor considerate ca executate ar trebui sa fie de 20 de zile pentru fiecare lucrare stiintifica elaborata sau inventie brevetata, fara a depasi limita care rezulta din aplicarea art.

Conform proiectului MJ, "caracterul stiintific al lucrarilor elaborate de catre detinuti este stabilit, potrivit dispozitiilor legale, de catre Consiliul National al Cercetarii Stiintifice, denumit in continuare CNCS, cu sprijinul logistic al Unitatii Executive pentru Finantarea Invatamantului Superior, Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii, denumita in continuare UEFISCDI. Totodata, brevetarea inventiilor se realizeaza, potrivit dispozitiilor legale, de catre Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, denumit in continuare OSIM". Citeste si:

+Inchisoarea unde chiar si GARDIENII se tem sa intre. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro