Avion militar prabusit la 8 kilometri de baza Mihail Koglaniceanu. Pilotul, care s-a catapultat, este in stare de inconstienta

Avion militar prabusit la 8 kilometri de baza Mihail Koglaniceanu. Pilotul, care s-a catapultat, este in stare de inconstienta

Conform medicilor, are leziuni de coloana, inclusiv "tasare de corp vertebral L1", cu deplasare de fragmente osoase, ceea ce face sa nu-si poata misca picioarele, iar riscul de paralizie este destul de mare in astfel de situatii. Potrivit reprezentantilor Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Constanta, starea de sanatate a pilotului, in varsta de 35 de ani, este buna, el avand un traumatism de coloana vertebrala si fiind constient. "Este vorba de un pilot roman, care apartine Fortelor Aeriene Romane", a explicat Adrian Jiga, purtatorul de cuvant al Aeroportului Mihail Kogalniceanu, care nu a putut oferi informatii legate de starea de sanatate a pilotului.

acum 52 luni (12 Jun 2017)

Conform medicilor, are leziuni de coloana, inclusiv "tasare de corp vertebral L1", cu deplasare de fragmente osoase, ceea ce face sa nu-si poata misca picioarele, iar riscul de paralizie este destul de mare in astfel de situatii.

Adrian Stancu va fi internat la Sectia de neurochirurgie si pana marti dimineata se va afla la Terapie Intensiva pentru a fi stabilizat, urmand ca la ora 11.00 sa inceapa operatia la coloana. UPDATE Ministrul Apararii, Gabriel Beniamin Les, s-a intalnit cu pilotul ranit in urma prabusirii unui avion MiG 21 LanceR, in zona bazei aeriene de la Mihail Kogalniceanu, in momentul in care militarul era urcat intr-un avion pentru a fi adus la un spital din Bucuresti.

"La Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti s-a constituit un dosar penal privind accidentul aviatic produs in cursul zilei de luni in apropierea localitatii Constanta. Evenimentul s-a produs in cursul procesului de aterizare si a avut ca urmare catapultarea pilotului si distrugerea aeronavei MIG 21 Lancer", se arata intr-un comunicat transmis de Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului instantei supreme.

UPDATE Pilotul avionului MiG 21 LanceR care s-a prabusit in judetul Constanta va fi transferat de la Spitalul Judetean din Constanta la Spitalul Militar din Bucuresti, el urmand sa fie preluat de o aeronava militara de pe Aeroportul "Mihail Kogalniceanu".

Potrivit reprezentantilor Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Constanta, starea de sanatate a pilotului, in varsta de 35 de ani, este buna, el avand un traumatism de coloana vertebrala si fiind constient.

UPDATE "Locotenent-comandorul Adrian Stancu, pilot pe o aeronava MiG 21 LanceR a Fortelor Aeriene Romane, s-a catapultat astazi, 12 iunie, in jurul orei 11.15, in apropiere de aeroportul Mihail Kogalniceanu, in zona localitatii Nazarcea, judetul Constanta, in timpul executarii manevrelor de aterizare. El a fost recuperat, i s-a acordat pri... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro