Avioanele de lupta ale RUSIEI vor putea BRUIA sistemele ANTIRACHETA

Avioanele de lupta ale Rusiei vor fi dotate cu echipament electronic apt sa bruieze sistemele antiaeriene, radarele si sistemele antiracheta, sustine agentia rusa de propaganda Sputnik News. Purtatoarea de cuvant a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca amplasarea unor lansatoare americane de tip MK 41 in Romania, in cadrul scutului antiracheta, reprezinta o incalcare a Tratatului privind Fortele nucleare intermediare (INF).

acum 64 luni (26 Dec 2015)

Avioanele de lupta ale Rusiei vor fi dotate cu echipament electronic apt sa bruieze sistemele antiaeriene, radarele si sistemele antiracheta, sustine agentia rusa de propaganda Sputnik News.

Grupul KRET, cel mai important producator de electronica militara din Rusia, a predat vineri Ministerului Apararii primul lot de sisteme de razboi electronic Hibini.

"Anul acesta, KRET a livrat pentru prima data sisteme de razboi electronic Trupelor aerospatiale ruse, care permit transformarea unui Su-34 conventional intr-un avion special de bruiaj in cateva minute. Acest avion va fi capabil sa bruieze comunicatiile sistemelor de rachete antiaeriene si ale avioanelor-radar cu raza lunga de actiune de tip AWACS", a anuntat vineri Igor Nasenkov, director general adjunct al KRET.

Sistemul de razboi electronic Hibini asigura o protectie individuala avioanelor impotriva rachetelor inamice aer-aer si sistemelor terestre de aparare antiracheta. Avionul rusesc nu avea arme la bord, ci doar sistemul de razboi electronic, in timp ce distrugatorul american de generatia a IV-a era inarmat si dotat cu sistemul antiracheta Aegis.

In timp ce se apropia de nava americana, bombardierul rusesc i-a debransat radarul, comenzile de lupta si sistemele de transmisie a datelor, sustine Sputnik.

Anuntul de vineri al Rusiei urmeaza celui din 18 decembrie, al Statelor Unite si al Romaniei, care au declarat "capabilitatea tehnica" a bazei antiracheta de la Deveselu.

Baza, care include un radar, rachete interceptoare de rachete si echipament de comunicatii, va fi deplin operationala in anul 2016.

SUA si NATO au subliniat de mai multe ori ca sistemul antibalistic al SUA este menit sa contracareze potentiale atacuri de pe teritoriul Iranului si ca nu este indreptat contra Rusiei. Purtatoarea de cuvant a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca amplasarea unor lansatoare americane de tip MK 41 in R... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro