Avioane de vanatoare rusesti, interceptate de aviatia americana in apropiere de peninsula Alaska

Avioane de vanatoare rusesti, interceptate de aviatia americana in apropiere de peninsula Alaska

Astfel, ministrul suedez de Externe l-a convocat, vineri, pe ambasadorul Rusiei la Stockholm pentru a-si exprima protestele fata de acest incident, potrivit unui comunicat al diplomatiei suedeze, informeaza AFP Pe blogul sau, ministrul de Externe, Carl Bildt, a denuntat "o incalcare" a spatiului aerian suedez, in zona insulei Oland , "cea mai importanta de la nominalizarea sa la Ministerul de Externe", in 2006.

acum 95 luni (20 Sep 2014)

Dintre cele sase avioane rusesti, doua erau de tip MIG 31, acestea fiind identificate de doua aeronave F-22 americane si doua CF-18 canadiene.

De asemenea, oficialii au precizat ca asemenea incidente nu sunt iesite din comun, acest lucru petrecandu-se cam de zece ori pe an.

La randul sau, Suedia a anuntat vineri ca a protestat pe langa Rusia dupa ce doua avioane de lupta au intrat in spatiul sau aerian. Astfel, ministrul suedez de Externe l-a convocat, vineri, pe ambasadorul Rusiei la Stockholm pentru a-si exprima protestele fata de acest incident, potrivit unui comunicat al diplomatiei suedeze, informeaza AFP

Pe blogul sau, ministrul de Externe, Carl Bildt, a denuntat "o incalcare" a spatiului aerian suedez, in zona insulei Oland , "cea mai importanta de la nominalizarea sa la Ministerul de Externe", in 2006. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro