Avertizare meteo: Cod portocaliu de ploi in 14 judete

Avertizare meteo: Cod portocaliu de ploi in 14 judete

Potrivit meteorologilor, cantitatile de apa vor depasi 50...60 de litri pe metru patrat si pe arii restranse 80...90 litri pe metru patrat in judetele Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Braila, Buzau, Prahova, Constanta si Tulcea, precum si in zona de munte aferenta judetului Dambovita.

acum 48 luni (11 Oct 2016)

Potrivit meteorologilor, cantitatile de apa vor depasi 50...60 de litri pe metru patrat si pe arii restranse 80...90 litri pe metru patrat in judetele Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Braila, Buzau, Prahova, Constanta si Tulcea, precum si in zona de munte aferenta judetului Dambovita. Avertizarea meteo este valabila intre 11 octombrie, ora 18.00, si 12 octombrie, ora 20.00 Capitala si 20 de judete vor fi, de marti, ora 15.00, pana joi, la ora 10.00, sub avertizare cod galben de ploi si vijelii.

In zonele din sud-estul, estul si centrul tarii, precum si in zonele montane si submontane, cantitatile de apa vor depasi 25 de litri pe metru patrat si pe arii restranse 40 - 50 de litri pe metru partat. Este vorba despre juetele Maramures, Bistrita Nasaud, Cluj, Mures, Harghita, Covasna, Brasov, Alba, Hunedoara, Caras-Severin, Sibiu, Arges, Dambovita, Ilfov, Bucuresti, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Teleorman, Varlcea, Gorj, Vantul va avea intensificari temporare in majoritatea regiunilor, cu viteze ce vor depasi la rafala 55 - 65 de kilometri pe ora, in special in regiunile estice si la munte, iar pentru intervale scurte de timp. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro