Avertismentul unui profesor universitar: Guvernul nu va mai da bani pentru salariile profesorilor din universitati. Rectorii: "Este o falsa alarma"

Avertismentul unui profesor universitar: Guvernul nu va mai da bani pentru salariile profesorilor din universitati. Rectorii:

Profesorul universitar afirma intr-o postare pe Facebook ca daca pana acum salariile cadrelor didactice din universitati au fost platite de Guvern, de acum inainte veniturile acestora vor fi suportate de unitatile universitare.

acum 48 luni (21 Sep 2017)

Profesorul universitar afirma intr-o postare pe Facebook ca daca pana acum salariile cadrelor didactice din universitati au fost platite de Guvern, de acum inainte veniturile acestora vor fi suportate de unitatile universitare. Concret, el spune ca universitatile vor fi nevoite sa isi foloseasca propriul buget pentru a plati salariile profesorilor, in loc sa ii aloce pentru investitii in universitati avand in vedere universitatile nu primesc bani de la Executiv in acest scop.

Pe de alta parte, Sorin Cimpeanu, presedintele Consiliului National al Rectorilor, spune ca "stirea aparuta cu privire la nationalizarea veniturilor proprii ale universitatilor este o falsa alarma. Se bazeaza pe ART 24, Alin 6 din OUG 63/2017, care prevede ca universitatile care are au buget suficient si care decis in acest sens, pot sa plateasca diferentele salariale conform Legii 85 din venituri proprii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro