AVERTISMENTUL medicilor! Ce trebuie sa stii inainte de a manca GOGOSARI si CASTRAVETI in OTET

AVERTISMENTUL medicilor! Ce trebuie sa stii inainte de a manca GOGOSARI si CASTRAVETI in OTET

Muraturile asortate din conopida, varza alba si rosie, gogonele, castraveti, ardei iuti, morcovi si usturoi se recomanda persoanelor sanatoase, alaturi de diverse feluri de mancare din carne, deoarece usureaza digestia. Persoanele care vor sa pregateasca totusi si legume conservate in otet ar fi bine sa foloseasca sare bruta, neiodata, si otet natural de fermentatie obtinut din vin, nu prin diluarea acidului acetic de sinteza.

acum 113 luni (13 Sep 2014)

Este un aliment probiotic si contine substante anticancerigene, hepatoprotectori, vitaminele A, C, E, zinc, fibre alimentare care combat constipatia si detoxi-fica colonul. Varza murata este recomandata mai ales atunci cand consumati mancaruri din carne grasa, pentru ca usureaza digestia proteinelor si grasimilor animale, scrie BZI.ro.

Castravetii murati au putine calorii, au o incarcatura glicemica mica si contin caroten, acid folic si calciu. Persoanele care sufera de hipertensiune arteriala trebuie sa-i consume in canti-tati mici si sa-i spele de sare inainte de masa. "In procesul natural de fermentatie nu doar ca se produc vitamine, ci se biodisponibilizeaza mineralele si fibrele alimentare din castraveti. Vitaminele naturale existente in cas-traveti nu sunt distruse, deoa-rece produsul nu este tratat termic", potrivit doctormenci.ro

Castravetii in saramura se pastreaza intr-un loc intunecos si uscat, la temperaturi de 10-15 grade pentru a se declansa procesul natural de fermentatie acido-lactica. Muraturile asortate din conopida, varza alba si rosie, gogonele, castraveti, ardei iuti, morcovi si usturoi se recomanda persoanelor sanatoase, alaturi de diverse feluri de mancare din carne, deoarece usureaza digestia.

Legumele in otet au mai putini nutrienti

Legumele conservate in otet au o valoare nutritionala mai slaba decat muraturile care nu au fost tratate termic. Muraturile sunt legume care trec printr-un proces de fermentatie acido-lactica in timpul careia se genereaza diferite substante biologic active, precum vitamine sau acid lactic", explica specialistul. Persoanele care vor sa pregateasca totusi si legume conservate in otet ar fi bine sa foloseasca sare bruta, neiodata, si otet natural de fermentatie obtinut din vin, nu prin diluarea acidului acetic de sinteza. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro