Avertismentul liderului de la TIRASPOL cu privire la retragerea trupelor ruse din ZONA

Avertismentul liderului de la TIRASPOL cu privire la retragerea trupelor ruse din ZONA

De altfel, ministrul de Externe al Republicii Moldova, Natalia Gherman, a insistat asupra retragerii trupelor ruse din Transnistria in discursul sustinut la Adunarea Generala ONU de la New York, subliniind ca ar avea un efect pozivitiv in discutiile dintre Chisinau si Tiraspol.

acum 69 luni (2 Oct 2014)

Astfel de solicitari ar putea destabiliza regiunea", a declarat Sevciuk, intr-o conferinta de presa sustinuta la Moscova. Liderul separatist a adaugat ca forma misiunii de pacificatori aflata in regiune ar putea fi schimbata dupa ce se va ajunge la un acord cu privire la solutionarea politica a dosarului transnistrean.

Rusia are in continuare aproximativ 1.200 de soldati in Transnistria, in cadrul unui "contingent de pace". Chisinaul a solicitat in mai multe randuri retragerea trupelor ruse si transformarea misiunii de mentinere a pacii intr-una civila, sub mandat international, dar Moscova si Tiraspolul s-au opus.

De altfel, ministrul de Externe al Republicii Moldova, Natalia Gherman, a insistat asupra retragerii trupelor ruse din Transnistria in discursul sustinut la Adunarea Generala ONU de la New York, subliniind ca ar avea un efect pozivitiv in discutiile dintre Chisinau si Tiraspol. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro