AVERTISMENTUL FMI pe care Guvernul de la Bucuresti il ARUNCA LA COS

AVERTISMENTUL FMI pe care Guvernul de la Bucuresti il ARUNCA LA COS

Subliniind ca investitiile in zona euro au crescut foarte putin comparativ cu nivelul din 2008, in timp ce in SUA sunt mult peste nivelul de dinaintea crizei, seful BCE a afirmat recent: 'o crestere decisiva a investitiilor este esentiala pentru a aduce inflatia aproape de nivelul pe care il dorim, pentru a stimula economia si a reduce somajul'.

acum 80 luni (30 Sep 2014)

Majorarea investitiilor in infrastructura, precum autostrazi si poduri, 'este una din putinele parghii care au ramas disponibile pentru a sprijini cresterea' in economiile avansate, tinand cont ca au fost deja adoptate politici monetare relaxate, precizeaza Fondum Monetar International. A doua rectificare a bugetului, aprobata marti, taie masiv de la proiectele finantate din fonduri UE, inclusiv de la autostrazi. Astfel, proiectele cu finantare din fonduri europene sunt diminuate cu 3,9 miliarde lei, iar bugetul CNADR este mai mic cu 971 milioane lei.

'In toate economiile majorarea investitiilor va ajuta la avansul economiei pe termen mediu', se arata intr-un document al FMI care va fi inclus in viitorul raport 'Perspectivele economiei mondiale' (World Economic Outlook) care va fi publicat in 7 octombrie.

In aprilie, Fondul Monetar International a revizuit in scadere estimarile privind evolutia economiei mondiale in 2014 si 2015, pe fondul tensiunilor geopolitice din Ucraina si al dificultatilor cu care se confrunta anumite state emergente. Dupa un avans de 3% in 2013, Produsul Intern Brut mondial ar urma sa creasca cu 3,6% in 2014 si cu 3,9% in 2015, ceea ce reprezinta un recul de 0,1 puncte in ambele cazuri comparativ cu precedentele estimari publicate in luna ianuarie a acestui an. Avansul economic din multe tari emergente si in curs de dezvoltare ar putea fi limitat daca nu va spori eficienta investitiilor in infrastructura si nu vor fi alese proiecte viabile, avertizeaza organizatia. Subliniind ca investitiile in zona euro au crescut foarte putin comparativ cu nivelul din 2008, in timp ce in SUA sunt mult peste nivelul de dinaintea crizei, seful BCE a afirmat recent: 'o crestere decisiva a investitiilor este esentiala pentru a aduce inflatia aproape de nivelul pe care il dorim, pentru a stimula economia si a reduce somajul'. Un alt mijloc pentru a incuraja investitiile este diversificarea surselor de finantare pentru companii, dincolo de ci... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro