Avertisment sumbru din Romania: "Un conflict militar NATO-Rusia nu s-ar putea incheia decat nuclear"

Avertisment sumbru din Romania:

Ca e vorba de Romania, ca e vorba de tarile baltice, in clipa in care a facut un asemenea gest, chiar daca va nega ca nu e vorba de fortele sale armate, repetand cele pe care le afirma in mod necredibil de atata vreme in legatura cu ce se intampla in Ucraina, tot nu va fi crezuta si va exista o stare de razboi intre Rusia si NATO, provocata de Rusia.

acum 109 luni (8 Sep 2014)

Cat de mare e riscul ca Rusia sa lanseze o ofensiva militara impotriva Romaniei? "Eu cred ca acest risc trebuie sa fie ponderat de faptul ca Rusia realizeaza ca atunci va fi in razboi cu intregul NATO. Ca e vorba de Romania, ca e vorba de tarile baltice, in clipa in care a facut un asemenea gest, chiar daca va nega ca nu e vorba de fortele sale armate, repetand cele pe care le afirma in mod necredibil de atata vreme in legatura cu ce se intampla in Ucraina, tot nu va fi crezuta si va exista o stare de razboi intre Rusia si NATO, provocata de Rusia.

In opinia sa, "ar exista insa un alt scenariu, care este, spun eu, de urmarit: am citit azi dimineata ca pentru prima oara, votul pentru separarea Scotiei, cei care intentioneaza sa voteze sunt mai numerosi, decat cei care intentioneaza sa pastreze Scotia in Marea Britanie. Or acest val de modificare pasnica a granitelor in vestul Europei, daca se declanseaza, se va intalni cu valul de modificare a granitelor pe cale violenta, pe care Rusia l-a initiat deja. Cand cele doua valuri se vor intalni, cred ca vom avea o problema care va pune intreaga comunitate internationala in fata unor schimbari de mare-mare profunzime si nu stiu daca vom sti sa le administram". ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro