Avertisment pentru autoritati: "Memorandumul Rompetrol expira la finele acestui an. Statul sa demareze cat mai repede vanzarea celor 26% din Petromidia"

Avertisment pentru autoritati:

El a mai spus ca grupul are deja pregatite investitii in valoare de 300 de milioane de dolari, care sunt gata sa fie implemetate, dar care nu pot fi realizate din cauza sechestrului impus de catre Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT). KMG International da in judecata Romania Potrivit KMG International, ICCJ nu a tinut cont de informatiile si documentele depuse de Grup privind nivelul sechestrului reclamat de DIICOT, care demonstreaza faptul ca valoarea totala a bunurilor vizate se ridica la peste 6 miliarde lei, dublu fata de nivelul de 3 miliarde lei pretins drept prejudiciu de institutie.

acum 55 luni (23 Jun 2016)

Avertismentul a fost lansat de catre Azamat Zhangulov, vicepresedinte senior al KMG International, fostul Rompetrol Group. Daca procesul de vanzare nu este lansat cat mai curand, nu se poate finaliza pana la sfarsitul lui 2016", a afirmat Zhangulov pentru "Adevarul". El a mai spus ca grupul are deja pregatite investitii in valoare de 300 de milioane de dolari, care sunt gata sa fie implemetate, dar care nu pot fi realizate din cauza sechestrului impus de catre Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT). Avem investitii programate deja de 300 de milioane de dolari, cele care trebuiau realizate prin fondul de investitii, sunt gata de implementare, dar nu pot fi facute", a punctat el. Grupul chinez CEFC Energy a agreat de curand preluarea a 51% din fostul Romptrol Group, in timp ce grupul petrolier kazah KazMunaiGaz va ramane cu restul de 49%. Cele doua a anuntat in luna mai investitii de peste 3 miliarde de dolari in urmatorii cinci ani. Pe langa investitii, Zhangulov avertizeaza ca Romania ar putea pierde chiar si locurile de munca actuale, daca rafinaria Petromia va fi inchisa. "Avem 5.000 de angajati directi, de care mai depind indirect alte 30-50.000 de locuri de munca. Producem 3% din Produsul Intern Brut, Romania ar putea intra in recesiune daca rafinaria va fi oprita pe termen lung, foarte multi furnizori nu vor mai avea de lucru", a mai aratat oficialul. Reamintim, procurorii DIICOT au instituit in data de 9 mai sechestru pe mai multe active ale KMG International, Rompetrol Rafinare (Petromidia) si Oilfield Exploration Business Solutions (fosta Rompetrol SA), pana la concurarea sumei de trei miliarde de lei. Procurorii DIICOT au dispus, in 22 aprilie, schimbarea incadrarii juridice si efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de 14 suspecti, pentru constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu, inselaciune, delapidare, evaziune fiscala si complicitate la aceste fapte, precum si spalare de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro