Aventurile fostului mare portar Narcis Coman: "Mi-a placut viata! Fara goluri, dar cu goale. Eram eu dragut, dar trebuia sa ai si bani de-o friptura"

Aventurile fostului mare portar Narcis Coman:

Nascut la Giurgiu, la 5 noiembrie 1946, Narcis Coman a facut pentru prima oara cunostinta cu mingea de fotbal la varsta de 13 ani, la Olimpia Giurgiu. Cand ma durea mai tare, puneam o sticla de Cabernet pe picior si imi trecea", a marturisit "Portarul de cauciuc", care crede ca Nichi Dumitriu, Florea Dumitrache si Marcel Raducanu au fost cei mai buni atacanti pe care i-a intalnit.

acum 78 luni (28 Sep 2016)

Nascut la Giurgiu, la 5 noiembrie 1946, Narcis Coman a facut pentru prima oara cunostinta cu mingea de fotbal la varsta de 13 ani, la Olimpia Giurgiu. Spre deosebire de altii, a vrut din prima sa fie portar. Pe ea n-am inselat-o niciodata", a marturisit Coman, care a implinit recent 65 de ani. La 18 ani, cand se pregatea de debutul in poarta Victoriei Giurgiu, s-a transferat la Santierul Naval Oltenita, in esalonul secund. "M-au transferat pe un vagon de tabla", si-a reamintit portarul, care a ajuns dupa numai un an sa apere la UTA, in prima divizie.

Nu s-a adaptat la Dinamo si Steaua

"Cei de la Arad m-au cumparat in schimbul unui set complet de echipament. Altii erau luati si pe o butelie", a explicat Coman, care a ajuns in 1966 la Dinamo Pitesti, echipa in care stralucea deja marele Nicolae Dobrin. In ordinea asta, pentru ca fotbalul era extrem de important pentru noi. Cu cisterna!", a povestit amuzat fostul portar, care sustine ca n-a mai pus mana pe pahar de mai bine de un deceniu. De aia nici la Steaua n-am stat decat patru sezoane. Marele regret al lui Narcis Coman e acela ca n-a fost convocat de Angelo Niculescu in lotul pentru Campionatul Mondial din Mexic, unde au mers alti trei portari: Rica Raducanu, Stere Adamache si Gica Gornea. Am jucat bine atunci, asa ca am ramas numarul 1 in poarta si in meciurile urmatoare, cu Germania de Est, Congo, Austria, Olanda si Portugalia. La 22 de ani, nu prea eram obisnuit sa spun nu. Am luat doua goluri parabile si am fost inlocuit la pauza cu Gornea. Poate ca ar fi trebuit sa fiu si eu in lotul pentru Guadalajara, in 1970, insa nu s-a putut. Am fost si eu incapatanat, au fost si altii. In 1974, dupa ce a plecat de la Steaua, Narcis Coman a ajuns la SC Bacau, unde a ramas timp de doua sezoane.

Apara fara manusi

Apoi a plecat la Targoviste, echipa care i-a ramas si azi in suflet: "Aici am devenit idol. In 1978 mi s-a acorda... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro