Aventura lui Carol al II-lea cu o domnisoara de la Posta Centrala. "Cu un asa print, Romania va ajunge rau"

Aventura lui Carol al II-lea cu o domnisoara de la Posta Centrala.

Fiind intrebat asupra epocii lui Carol al II-lea, Traian Borcescu noteaza: "Primul Razboi Mondial il gaseste in calitate de print mostenitor, scapat de sub supravegherea severa a lui Carol I. Anturat de ofiterii sai si de cateva personalitati ale targusorului, Carol o ducea intr-o serie de betii transformate in chiolhanuri cu femei parca tara nu era cotropita de germani. Ferdinand mai face o incercare de a-l abate pe Carol de la aceasta idee, trimitandu-l intr-o calatorie in jurul lumii, insotit de doi generali. Cu creditorii pe urme "Este cunoscut de toti viata ce acest exprint - sub numele de Caraiman - o ducea la Paris, in orgii si plin de datorii.

acum 75 luni (23 Nov 2017)

Fiind intrebat asupra epocii lui Carol al II-lea, Traian Borcescu noteaza: "Primul Razboi Mondial il gaseste in calitate de print mostenitor, scapat de sub supravegherea severa a lui Carol I. Anturat de ofiterii sai si de cateva personalitati ale targusorului, Carol o ducea intr-o serie de betii transformate in chiolhanuri cu femei parca tara nu era cotropita de germani. Se amorezeaza de Zizi Lambrino, a carei familie era in Roman si fuge cu ea la Odessa, unde se casatoreste, renuntand la tron ca unul ce calcase constitutia tarii. La banchet a ajuns dupa 24 de ore Dar viata aventuroasa a lui Carol nu avea sa se sfarseasca aici: "Urmeaza campania din Ungaria, tot ca comandant al vanatorilor de munte. In orasul Miscolt, notabilitatile orasului in frunte cu episcopul in invita pe Carol - printul de coroana - la un banchet. Carol cu anturajul sau se incurca intr-un orasel foarte apropiat la o betie legendara si vine la banchet supa 24 de ore, in timp ce gazdele il asteptau in tinuta de rigoare.

Revenit in Bucuresti se incurca intr-un amor cu domnisoara Pavelescu de la posta centrala Bucuresti, de care il descurca palatul platind suma de 5 milioane lei". In jurul lumii Nici ideea de a-l trimite la o calatorie in jurul lumii nu avea sa fie solutia salvatoare. Iata ce noteaza mai departe el: "In ideea politica ce exista in acea vreme, sustinuta de Ionel Bratianu, de a se asigura pacea in Balcani, se pune la cale casatoriile dintre puterile domnitoare din Grecia, Jugoslavia si Romania. Desi din casatoria cu Elena avea pe Mihai, Carol persista in ideea de a renunta la tron si la Elena, plecand din tara. Ferdinand mai face o incercare de a-l abate pe Carol de la aceasta idee, trimitandu-l intr-o calatorie in jurul lumii, insotit de doi generali. Ionel Bratianu intervine pentru legiferarea acestei dorinte de renuntare a lui Carol, cu obligatia din partea acestuia de a nu mai reveni in tara sub nici un nume. Mihai preia prerogativele de mostenitor al tronului, dan... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro