Avantajele nebanuite ale pesimismului: de ce sunt mai fericite persoanele care se asteapta mereu la ceva rau

Avantajele nebanuite ale pesimismului: de ce sunt mai fericite persoanele care se asteapta mereu la ceva rau

Pesimismul este tendinta oamenilor de a vedea partea negativa a fiecarei situatii si de a astepta sa se intample ceva rau, dar uneori persoanele pesimiste sunt cele care au mai putine necazuri.

acum 58 luni (20 Nov 2015)

Pesimismul este tendinta oamenilor de a vedea partea negativa a fiecarei situatii si de a astepta sa se intample ceva rau, dar uneori persoanele pesimiste sunt cele care au mai putine necazuri. Este firesc, pentru ca un pesimist nu are asteptari prea mari si atunci este mai putin stresat si nu va fi prea dezamagit daca planurile nu-i ies asa cum si-ar dori, scrie Huffington Post.

Studiile au demonstrat ca pesimistii au de obicei relatii mai de durata, in timp ce partenerii care se straduiesc sa pastreze mereu o atitudine pozitiva, optimista, ajung sa aiba probleme in cuplu, sa sufere, iar relatia se destrama.

Desigur, solutia nu este sa ne gandim numai la rau, dar este indicat sa ne mai reducem entuziasmul si asteptarile. Pesimistii exact asta fac, limiteaza asteptarile, in timp ce optimistii incearca sa actioneze si sa schimbe realitatea. Rade pentru ca a avut o zi destul de proasta si se asteapta ca si a doua zi sa fie la fel sau chiar mai rau, dar acest lucru nu-l deranjeaza, pentru ca este ceva la care oricum se asteapta. In plus, daca asteptarile lui vor fi inselate, deci daca ziua va fi mai buna, atunci va avea toate motivele sa fie bucuros. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro