Avantajele consumului de bere: previne pietrele la rinichi si intareste oasele

Avantajele consumului de bere: previne pietrele la rinichi si intareste oasele

Rezultatele studiului pe care Centrul de Studii l-a efectuat anul trecut si care a vizat relatia intre consumul de bere si indicatorii de masa corporala, au revelat, fara echivoc, ca un consum moderat de bere nu are nicio influenta asupra siluetei, celebra "burta de bere" ramanand un simplu mit., spune Corina Zugravu. Doctorul Tero Hirvonen de la Institutul de Sanatate Publica din Helsinki, coordonatorul studiului, afirma ca aceste posibile efecte ale consumului moderat de bere nu pot fi puse pe seama unui anumit ingredient al acestei bauturi, ci este rezultatul unui cumul de elemente pe care berea le contine - de la ingredientele sale naturale, la ponderea de peste 90% pe care o are apa in compozitia sa Studiul vine sa aduca o confirmare stiintifica unor obiceiuri, sa le spunem, mai degraba populare. Berea contine sodiu, carbohidrati, proteine si chiar vitaminele B2 si B6, iar 350 de ml de bere contin 150 de calorii, 13 g de carbohidrati, 1.5 g de proteine, 0 g de grasimi si 5% alcool.

acum 78 luni (28 Apr 2015)

Antioxidantii protejeaza organismul de actiunea radicalilor liberi si previn oxidarea celulelor, ferind astfel consumatorii de bere de diverse forme de cancer. Un consum moderat de bere inseamna o cantitate de 660 ml/zi pentru barbati si 330 ml/zi pentru femei, cu o concentratie alcoolica de maxim 5%.

Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, comenteaza cateva dintre efectele pe care un consum moderat de bere il poate avea in preventia osteoporozei, cat si in mentinerea siluetei, doua dintre temele de interes in randul femeilor. Astfel, datorita acestui continut de siliciu, un consum moderat de bere poate contribui la reducerea incidentei osteoporozei. Rezultatele studiului pe care Centrul de Studii l-a efectuat anul trecut si care a vizat relatia intre consumul de bere si indicatorii de masa corporala, au revelat, fara echivoc, ca un consum moderat de bere nu are nicio influenta asupra siluetei, celebra "burta de bere" ramanand un simplu mit., spune Corina Zugravu. Avantajele consumului de bere: previne osteoporoza

Femeile aflate la menopauza care consuma unul sau doua pahare de bere pe zi pot avea oase mai puternice.

In urma unor studii efectuate la nivel international, femeile care au consumat o cantitate moderata de bere au avut o densitate osoasa a coloanei si a soldurilor cu 5-8% mai mare decat cele care nu au consumat bere deloc.

In functie de tipul de bere consumat, cantitatea de siliciu variaza de la 6.4 miligrame per litru pana la 56.5 mg/L. Astfel, berile care detin concentratii mari de malt si de hamei sunt cele mai bogate in siliciu, cum este cea de tip lager. Avantajele consumului de bere: previne formarea pietrelor la rinichi

Consumul moderat de bere ar putea scadea cu pana la 40% riscul de formare a pietrelor la rinichi, afectiune cu care confrunta circa 5% dintre femei si un procent dublu in randul barbatilor.

Doctorul Tero Hirvonen de l... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro