Avalansa in Retezat: cinci oameni au fost surprinsi de caderile de zapada, iar doi copii au murit

Avalansa in Retezat: cinci oameni au fost surprinsi de caderile de zapada, iar doi copii au murit

UPDATE 19.40 Salvamontistii care au urcat pe munte, in Retezat, pentru a-i ajuta pe turistii surprinsi de avalansa, confirma decesul celor doi copii de 12 si 14 ani. Avem doua echipe de jandarmi montani si una de salvamontisti care se deplaseaza spre zona respectiva, Bucura - Poiana Pelegii, cea indicata ca loc de producere a avalansei si in momentul in care vom ajunge acolo vom avea mai multe detalii", a declarat, pentru adevarul.ro, Nicolae Raducu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi al judetului Hunedoara.

acum 71 luni (22 Apr 2017)

UPDATE 19.40 Salvamontistii care au urcat pe munte, in Retezat, pentru a-i ajuta pe turistii surprinsi de avalansa, confirma decesul celor doi copii de 12 si 14 ani. Salvatorii montani spun ca sapte turisti au fost surprinsi de avalansa, si nu cinci, cum se crezuse initial, iar acestia erau desprinsi dintr-un grup mai mare de 50 de persoane. Ulterior, echipele de interventie vor merge pana la locul avalansei pentru a recupera cele doua trupuri, operatiunea fiind de durata din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. Au fost sapte persoane desprinse din grupul de 50 care au fost surprinse de avalansa.

UPDATE: 16:00 Ovidiu Bodean, seful Serviciului Judetean Salvamont Hunedoara, a declarat ca pe traseu se aflau 51 de turisti, iar prezenta lor in numar mare, deplasandu-se in sir indian prin zapada de peste un metru, a crescut riscul producerii avalansei. Cinci dintre membrii grupului au fost surprinsi de avalansa.Salvamontistii din judetul Hunedoara au atras, de vineri, atentia asupra pericolului "iminent" de producere a unor avalanse in masivele Parang si Retezat. Salvamontistii avertizau ca stratul de zapada proaspata care s-a asternut in ultimele zile masoara aproape un metru la altitudini mari si in zonele de creasta. In plus, le recomandau turistilor sa ramana in apropierea cabanelor si sa evite traseele de creasta sau schiul de tura. Avem doua echipe de jandarmi montani si una de salvamontisti care se deplaseaza spre zona respectiva, Bucura - Poiana Pelegii, cea indicata ca loc de producere a avalansei si in momentul in care vom ajunge acolo vom avea mai multe detalii", a declarat, pentru adevarul.ro, Nicolae Raducu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi al judetului Hunedoara.

"Am primit un apel la 112, la 14:25, cum ca doua persoane au fost surprinse de o avalansa in Muntii Retezat, pe traseul din Saua Bucurii spre Varful Peleaga. Echipe de la Salvamont, Jandarmeria Montana, Pompieri si ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro