Autovehicule militare folosite pentru indepartarea zapezii in diferite momente ale istoriei

Autovehicule militare folosite pentru indepartarea zapezii in diferite momente ale istoriei

4.Ovaraasen RS-400 Runaway Sweeper FOTO: USAF Aeroporturile si bazele militare de aviatie au nevoie de vehicule echipate cu pluguri care sa asigure piste bune, mult mai bune decat drumurile publice.

acum 111 luni (28 Jan 2015)

Iarna americana s-a dovedit a fi mai degraba un esec decat un "viscol istoric" pentru New York, sustin jurnalistii de la "Business Insider". Asadar, militarii din intreaga lume au folosit si folosesc in continuare vehicule bine echipate care pot face fata conditiilor meteorologice severe legate de caderile de zapada.

"Business Insider" a identificat mai multe autovehicule militare echipate cu pluguri care au facut istorie si au dovedit ca pot ajuta in conditii grele .

1.Bussing-NAG

Bussing-NAG. FOTO autogallery.org.ru

In anii 30, guvernul german a decis sa puna pluguri la camioanele Bussing-NAG.

2.Chevy 142

Chevy 1942. FOTO Business Insider

Statele Unite au echipat, la randul lor, camioanele Chevy cu pluguri pentru a permite operatiuni continue pe tot parcursul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

3.HMMWV Humvee

FOTO: commons.wikimedia.org

Odata cu trecerea timpului, vehicule din ce in ce mai mici au fost echipate cu pluguri. Un asemenea caz este prototipul HMMWV Humvee al Statelor Unite echipat cu pluguri care a fost intrebuintat si in Kosovo in perioada operatiunilor de mentinere a pacii desfasurate de UE.

4.Ovaraasen RS-400 Runaway Sweeper

FOTO: USAF

Aeroporturile si bazele militare de aviatie au nevoie de vehicule echipate cu pluguri care sa asigure piste bune, mult mai bune decat drumurile publice. In imagine de mai sus, un asemenea vehicul indeparteaza zapada de la baza militara aeriana Dover. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro