Autostrada Sibiu-Pitesti, GAURA NEAGRA pentru banii STATULUI. Inca 3 milioane de euro pentru studiul de fezabilitate

Autostrada Sibiu-Pitesti, GAURA NEAGRA pentru banii STATULUI. Inca 3 milioane de euro pentru studiul de fezabilitate

Pretul respectiv era cu o treime mai mic decat cel estimat de CNADNR, de aproape 10 milioane de euro, si de patru ori mai mic fata de cel preconizat de JASPERS, de 30 de milioane de euro (JASPERS- organism de consultanta al Comisiei Europene si Bancii Europene de Investitii).

acum 86 luni (30 Jul 2016)

Pentru actualizarea studiului de fezabilitate, Romania ar trebui sa mai plateasca sume enorme, dupa ce asocierea Spea Ingineria Europea (Italia) si Tecnic Consulting Engeneering Romania nu au reusit sa faca testele, cu suma primita initiat, de 6.5 milioane de euro.

Pretul de 6.5 milioane de euro oferit la inceput pare ca a fost prea mic pentru a realizarea testelor de fezabilitate in cazul loturilor 2,3 si 4, unde sunt zone muntoase, arata Economica. Pretul respectiv era cu o treime mai mic decat cel estimat de CNADNR, de aproape 10 milioane de euro, si de patru ori mai mic fata de cel preconizat de JASPERS, de 30 de milioane de euro (JASPERS- organism de consultanta al Comisiei Europene si Bancii Europene de Investitii).

Astfel, CNADNR ar putea aproba o suplimentare de 2,3 milioane de euro pentru actualizarea studiului de fezabilitate al autostrazii Sibiu-Pitesti. Eu stiau care e situatia cand au licitat, dar au mers pe principiul ca va fi acelasi traseu ca in 2008, cand a mai facut IPTANA un studiu", a spus Alin Goga, consilier juridic in cadrul companiei si membru al grupului de initiativa pentru restructurarea si reprofesionalizarea CNADNR. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro