Autostrada Sibiu-Orastie, INCHISA pentru REPARATII, dupa doar 10 luni de la inaugurare

Autostrada Orăștie-Sibiu, parte din A1, va fi inchisă de lunea viitoare, timp de o lună și jumătate, pentru lucrări de reparație, a anunțat Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din Romania. "Menționăm că, atat experţii tehnici din partea Antreprenorului, cat şi cei din partea Beneficiarului, au concluzionat faptul că apariţia şi evoluţia defectului (crăpătura) de la km 275+650 nu s-a cauzat unui fenomen de alunecare a terenului, ci unei tasări structurale pricinuită de execuţia necorespunzatoare a lucrărilor la corpul autostrăzii, in perioada 2012 - 2013", se arată in comunicatul citat.

acum 75 luni (3 Sep 2015)

Autostrada Orăștie-Sibiu, parte din A1, va fi inchisă de lunea viitoare, timp de o lună și jumătate, pentru lucrări de reparație, a anunțat Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din Romania. In conformitate cu prevederile Contractului "Proiectare şi Execuţie Autostrada Orăştie - Sibiu, lot 3, Antreprenorul are responsabilitatea deplină pentru remedierea defectelor apărute, atat in perioada de execuţie a lucrărilor, cat şi in perioada de garanţie (4 ani). Totuși, CNADNR a precizat că nu s-a produs din cauza alunecării de teren, ci a unei tasări structurale cauzate de execuţia necorespunzătoare a lucrărilor.

"Menționăm că, atat experţii tehnici din partea Antreprenorului, cat şi cei din partea Beneficiarului, au concluzionat faptul că apariţia şi evoluţia defectului (crăpătura) de la km 275+650 nu s-a cauzat unui fenomen de alunecare a terenului, ci unei tasări structurale pricinuită de execuţia necorespunzatoare a lucrărilor la corpul autostrăzii, in perioada 2012 - 2013", se arată in comunicatul citat.

Citește și: Mandria infrastructurii romaneşti, viaductul Aciliu, a crăpat

In perioada de restricție totală, traficul se va desfășura pe o rută alternativă, respectiv: DN 1 intre localităţile Sălişte şi Cunţa.

Șantierul pentru construcția tronsonului de autostradă dintre Orăștie și Sibiu, in lungime de aproape 82 de kilometri, a fost demarat la mijlocul lunii noiembrie din 2011. Tronsonul a fost inaugurat la 14 noiembrie 2014 de premierul Victor Ponta și de ministrul Transporturilor de atunci, Ioan Rus.

Citește și: Notă de plată pentru autostrada electorală Ponta-Rus: Deşi este in garanţie, lotul 3 din Sibiu Orăştie este reparat pe bani publici ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro