Autostrada Lugoj-Deva nu va fi gata pana in 2024. "In 2017 doar s-a pierdut timp si s-a dat inapoi ceasul proiectului"

Autostrada Lugoj-Deva nu va fi gata pana in 2024.

Catalin Drula a explicat, pe pagina sa de Facebook, de nu vom avea finalizata Autostrada Lugoj-Deva pana in anul 2024. Imaginati-va tot traficul de marfuri si persoane cu si dinspre Europa, inghesuit pe o distanta de 15 kilometri (atat are ocolul) pe un drum national nemodernizat cu serpentine", sustine Drula. Situatia e grava, iar in acest timp de la CNAIR si Ministerul Transporturilor auzim minciuni gogonate despre inaugurari de zeci si sute de km de autostrada", a explicat Catalin Drula.

acum 70 luni (18 Nov 2017)

Catalin Drula a explicat, pe pagina sa de Facebook, de nu vom avea finalizata Autostrada Lugoj-Deva pana in anul 2024. Acesta sustine ca nu numai ca vom mai avea mult de asteptat pana cand vom putea merge pe austostrada Sibiu-Nadlac, fara sa fim nevoiti sa coboram pe un drum national cu serpentine, dar ca in 2017 "s-a pierdut timp si s-a dat inapoi ceasul proiectului".

"Pe viitoarea autostrada dintre Lugoj si Deva au inceput lucrarile in 2014, dar nici astazi, la sfarsit de 2017 nu avem contract (sau macar o licitatie lansata) pentru un sector de 9 kilometri care include deja faimoasele tunele.

Acest sector de noua kilometri va fi peste un an-doi singura intrerupere a coridorului de transport european, intre Sibiu si granita cu Ungaria. Imaginati-va tot traficul de marfuri si persoane cu si dinspre Europa, inghesuit pe o distanta de 15 kilometri (atat are ocolul) pe un drum national nemodernizat cu serpentine", sustine Drula. De cand vor incepe lucrarile va dura minim 3-4 ani de zile fiind vorba de executia unor tunele de aproape doi kilometri. Din pacate, anul acesta nu numai ca nu s-au facut pasi spre deblocarea situatiei, dar lucrurile s-au incurcat si mai rau prin deciziile dezastruose ale Companiei de drumuri CNAIR. Pentru ceilalti trei kilometri, adica sub-sectorul cu tunele, in 2015 CNAIR i-a cerut constructorului sa faca proiectul tehnic, urmand ca amiabil sa se scoata din contract executia lucrarilor si sa se reliciteze acel sub-sector pe baza proiectului tehnic. Adica constructorul a facut proiectul tehnic in anii 2015-2016 cu studii geotehnice si investigatii, cu proiectare si tot tacamul, dar... Ionita a decis sa nu mai plateasca acel proiect tehnic si a reziliat complet sectiunea cu tunele din contract", este de parere Catalin Drula.

A trecut aproape tot anul 2017 si "suntem in pom cu proiectul ca urmare a deciziilor directorului CNAIR Stefan Ionita si conducerii PSD la Transporturi. Situatia e grava, iar in acest timp de la CNAI... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro