Autostrada electorala a crapat la zece zile de la inaugurare

"Avand in vedere faptul ca in momentul de fata, pe zonele afectate de alunecari de teren, situate intre km 57+160 - km 62+475 si km 63+485 - km 65+850, a fost turnat deja covorul asfaltic, constatam nerespectarea etapelor de executie impuse prin proiect pentru a se asigura conditiile de siguranta si stabilitate. Isi vor lua pe tema aceasta 40 de milioane de euro bani care vor fi platiti de noi la momentul la care Narcis Neaga (actualul director general al CNADNR - n.r.) nu va mai fi in functie", spune un inginer de drumuri care a lucrat in proiect.

acum 122 luni (26 Nov 2014)

Lotul 3 al autostrazii Orastie-Sibiu, deschis circulatiei prematur, cu doua zile inainte de alegeri si fara a avea receptia facuta, are asfaltul deja crapat.

Nici nu a parasit bine ministrul Transporturilor, Ioan Rus, autostrada Sibiu-Orastie, inaugurata de acesta pe 14 noiembrie 2014, cu doua zile inainte de turul 2 al alegerilor prezidentiale, ca au si aparut primele fisuri pe calea de rulare a acesteia, in zona kilometrului 60 (lotul III, sectiunea Cunta-Saliste). Cauza este graba cu care Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) s-a grabit sa faca inaugurarea, in conditiile in care nu au fost efectuate lucrarile de consolidare ale terasamentului autostrazii si ale zonelor invecinate. Potrivit presei locale sibiene, este vorba de o fisura lunga de zece metri, larga de un centimetru, aparuta pe banda intai de circulatie (vezi foto).

Compania de Drumuri minimizeaza problema

Compania de Drumuri care a inaugurat acum cativa ani o autostrada cu probleme similare, anume Arad-Timisoara, incearca sa mascheze situatia aparuta. CNADNR spune ca problema aparuta va fi solutionata de constructor pe banii lui, ca autostrada are garantie patru ani, ca inca nu s-a facut receptia si ca nu exista nici un pericol pentru conducatorii auto. "Precizam ca receptia lucrarilor nu a fost efectuata si reamintim ca traficul rutier pe tronsonul de autostrada Orastie-Sibiu Lot 3 a fost deschis in data de 14 noiembrie 2014. Compania de Drumuri precizeaza ca in privinta aparitiei unor fisuri la km 60+66, investigatiile au aratat ca acestea sunt "de natura superficiala" si nu afecteaza stabilitatea corpului autostrazii si siguranta traficului rutier.

Un raport intern inaintat de specialisti CNADNR si despre care "Romania libera" a scris acum o saptamana a aratat ca fisurile nu sunt atat locale si au ca origine alunecarile de teren si deschiderea circulatiei fara efectuarea lucrarilor de consolidare. "Avand in vedere faptul ca i... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro