Autorul misteriosului manuscris al lui Voynich ar putea fi un evreu italian

Autorul misteriosului manuscris al lui Voynich ar putea fi un evreu italian

Skinner considera ca anumite indicii vizuale din manuscris ar sugera ca autorul ar fi fost un doctor si botanist evreu, caci unele dintre plantele ilustrate sunt opiumul si canabisul care apar adesea alaturi de grafice astrologice. Marci sustinea ca documentul ar fi apartinut regelui Rudolf al II-lea de Habsburg (1552-1612), care il achizitionase in schimbul sumei imense de 600 de ducati (aproximativ 60.000 de euro la ora actuala), in speranta ca ar contine dezlegarea misterului transformarii plumbului, sau a oricarui alt metal, in aur.

acum 77 luni (6 Jul 2017)

Skinner considera ca anumite indicii vizuale din manuscris ar sugera ca autorul ar fi fost un doctor si botanist evreu, caci unele dintre plantele ilustrate sunt opiumul si canabisul care apar adesea alaturi de grafice astrologice.

Acesta a mai adaugat ca desi evreii erau persecutati de inchizitie, era nevoie de ei pentru cunostiintele lor in botanica mediteraneana. Dat fiind ca ilustratiile sunt doar cu femei, Skinner spune ca aceasta ar fi o dovada pentru sustinerea acestei idei pentru ca in ultimii 2000 de ani, in Europa, singurul cadru in care femeile faceau baie impreuna era in timpul ritualului, iar despre manuscris se crede ca dateaza din preajma anului 1492.

"Cred ca nu este o alta explicatie pentru ceea ce sunt: fie este o fantezie de-a autorului- care nu se potriveste cu sectiunile medicale, despre plante, sau cosmologice ale manuscrisului- fie este vorba de mikvah", a declarat Skinner pentru The Guardian.

De asemenea, autorul isi sprijina teoria si pe lipsa simbolurilor crestine ale manuscrisului chiar si din sectiunile cosmologice, lucru bizar, considera el, pentru ca vremurile erau caracterizate de superstitii religioase.

Cat despre originea geografica, se pare ca aceasta ar fi nordul Italiei, indiciul fiind schita unui castel care, conform lui Skinner, ar fi similar doar castelelor din nordul Italiei din secolul al XV-lea.

In ultimii 100 de ani s-au spus multe despre manuscris, inclusiv ca ar fi o farsa sau ca autorul sau ar fi John Dee sau Leonardo da Vinci. In legatura cu aceste idei, Skinner a declarat ca desi tentatia este, de regula, sa se gaseasca un nume faimos, el este de parere ca in acest caz, probabil nu este asa.

Voynich ar fi descoperit manuscrisul la colegiul iezuit Mondragone di Frascati, aflat la sud de Roma, unde se pare ca fusese dat uitarii de cateva secole. De asemenea, intre paginile sale... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro