Autoritatile turce au arestat aproape 600 de islamisti suspectati de terorism

Autoritatile turce au arestat aproape 600 de islamisti suspectati de terorism

Este prima data in ultimii doi ani cand armata turca ataca pozitii ale PKK, o grupare paramilitara care lupta de zeci de ani pentru obtinerea autonomiei in Turcia si care este implicata, de aproximativ un an, in confruntari cu SI.

acum 107 luni (25 Jul 2015)

"Nu vom pastra tacerea in fata celor care ne omoara politistii", a declarat Davutoglu, referindu-se la asasinarea a doi agenti de politie de catre membri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Avioane de vanatoare turce au atacat, in cursul noptii de vineri spre sambata, pozitii are organizatiei teroriste Statul Islamic (SI), in Siria, si ale militantilor kurzi, in nordul Irakului.

Este a doua noapte consecutiva in care aviatia militara turca ataca pozitii teroriste din Siria si prima in care sunt vizate serviciile de securitate kurde, in nordul Irakului.

Turcia a initiat raidurile aeriene ca reactie la atacul terorist din orasul Suruc, soldat cu 32 de morti si revendicat de SI.

Este prima data in ultimii doi ani cand armata turca ataca pozitii ale PKK, o grupare paramilitara care lupta de zeci de ani pentru obtinerea autonomiei in Turcia si care este implicata, de aproximativ un an, in confruntari cu SI. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro