Autoritatile din Mehedinti, de opt ori mai lente decat Apolodor din Damasc

Autoritatile din Mehedinti, de opt ori mai lente decat Apolodor din Damasc

Astfel, pentru finalizarea acestor lucrari s-au alocat 15 milioane de lei de la bugetul Consiliului Judetean Mehedinti, desi initial proiectul privind "Reabilitarea Complexului Muzeul Regiunii Portilor de Fier si valorificarea lui ca produs turistic" a beneficiat de o suma uriasa, de aproximativ 50 de milioane de lei.

acum 78 luni (3 Dec 2017)

Proiectul de reabilitare a Muzeului Regiunii Portilor de Fier (care include si Piciorul Podului lui Traian), finantat de Uniunea Europeana, trebuia finalizat la sfarsitul anului 2015, lucrarile fiind incepute in toamna anului 2010. Asa se face ca la sfarsitul anului 2015, proiectul a fost catalogat ca fiind unul "cu risc de neimplementare in perioada de eligibilitate" si in aceste conditii, ca sanctiune, Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional a hotarat ca lucrarile sa fie continuate cu fonduri de la bugetul judetului.

Astfel, pentru finalizarea acestor lucrari s-au alocat 15 milioane de lei de la bugetul Consiliului Judetean Mehedinti, desi initial proiectul privind "Reabilitarea Complexului Muzeul Regiunii Portilor de Fier si valorificarea lui ca produs turistic" a beneficiat de o suma uriasa, de aproximativ 50 de milioane de lei. De vina, niste fisuri

Daca in primavara acestui an, presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Aladin Georgescu, se arata foarte optimist si spunea ca "lucrarile sunt in grafic" si ca "se vor termina la timp" si, mai mult, ca "din aceasta vara vom incepe sa primim turisti in incinta Muzeului Regiunii Portilor de Fier", iata ca intre timp au aparut niste "fisuri" la cladirea muzeului, pentru care a fost necesara contractarea unei expertize tehnice.

S-a prelungit termenul de finalizare pentru decembrie 2018

Si lucrarile de consolidare a Piciorului Podului lui Traian au fost contractate "cu intarziere", adica in luna mai a.c., asa ca in aceste conditii, conducerea CJ Mehedinti a solicitat consilierilor judeteni in ultima sedinta de CJ, prelungirea termenului de implementare a acestui proiect pana in luna decembrie 2018, solicitare care a primit unda verde din partea alesilor judeteni.

La data de 24 decembrie 2009, Consiliul Judetean Mehedinti a semnat contractul de finantare nerambursabila... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro