Autoritatile chineze cer "pedeapsa aspra" pentru hotul care a vandalizat o statuie a unui razboinic de teracota

Autoritatile chineze cer

Statuia veche de 2.000 de ani valoreaza 4,5 milioane de dolari si este una dintre cele 10 expuse la Institutul Franklin din Philadelphia. Potrivit documentelor Curtii, Rohana, in varsta de 24 de ani, a fost prezent la Ugly Sweater Party de la Franklin Institute pe 21 decembrie cand a mers la expozitia dedicata razboinicilor de teracota, care la momentul acela era inchisa.

acum 72 luni (20 Feb 2018)

Statuia veche de 2.000 de ani valoreaza 4,5 milioane de dolari si este una dintre cele 10 expuse la Institutul Franklin din Philadelphia.

Saptamana trecuta, Michael Rohana a fost acuzat de furt si tainuire a unei opere de arta, si mai tarziu a fost eliberat pe cautiune.

Armata de soldati din teracota este cea mai importanta descoperire arheologica a Chinei.

Potrivit documentelor Curtii, Rohana, in varsta de 24 de ani, a fost prezent la Ugly Sweater Party de la Franklin Institute pe 21 decembrie cand a mers la expozitia dedicata razboinicilor de teracota, care la momentul acela era inchisa.

Michael Rohana ar fi folosit telefonul mobil pe post de lanterna si si-a facut un selfie cu unul dintre soldati, potrivit agentiei de stat chineza Xinhua, citata de FBI.

Reprezentantii muzeului au anuntat lipsa degetului mare pe 8 ianuarie iar FBI mai tarziu l-a dat in urmarire pe Rohana, care a admis ca a pastrat obiectul intr-un sertar din birou.

Luni, directorul Shaanxi Cultural Heritage Promotion Centre, organizatie guvernamentala care imprumuta statuile in strainatate, "condamna cu fermitate" Institutul Franklin de "neglijenta" in ceea ce priveste statuile, informeaza CCTV.

Cele 10 statui care se afla acum la Franklin Institute fac parte din armata de 8.000 de razboinici in marime naturala care formeaza Armata de Teracota.

Statuile au fost realizate de imparatul chinez Qin Shi Huang, care a murit in anul 210 i.d.

Au fost descoperite in orasul Xi'an in 1974 de niste fermieri chinezi. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro