Autoritatile centrale trateaza superficial problema "gatuirii" Dunarii la Corabia

Autoritatile centrale trateaza superficial problema

Raspunsul autoritatilor competente a rezolva situatia circulatiei fluviale pe Dunare din dreptul orasului Corabia, Administratia Fluviala a Dunarii de Jos Galati, este de natura a nu schimba nimic din actuala stare de fapt, total ingrijoratoare pentru toti - mai putin pentru cei care ar trebui sa fii rezolvat deja problema inainte ca ea sa fii luat amploare. Reprezentantii Prefecturii Olt, sesizati si ei despre starea de fapt de pe Dunare din dreptul orasului Corabia, au tras si ei un semnal de alarma in acest sens, iar miercuri - 13 mai, a sosit si raspunsul unora dintre institutiile abilitate, Administratia Fluviala a Dunarii de Jos (AFDJ) Galati.

acum 107 luni (13 May 2015)

Raspunsul autoritatilor competente a rezolva situatia circulatiei fluviale pe Dunare din dreptul orasului Corabia, Administratia Fluviala a Dunarii de Jos Galati, este de natura a nu schimba nimic din actuala stare de fapt, total ingrijoratoare pentru toti - mai putin pentru cei care ar trebui sa fii rezolvat deja problema inainte ca ea sa fii luat amploare.

Reprezentantii Prefecturii Olt, sesizati si ei despre starea de fapt de pe Dunare din dreptul orasului Corabia, au tras si ei un semnal de alarma in acest sens, iar miercuri - 13 mai, a sosit si raspunsul unora dintre institutiile abilitate, Administratia Fluviala a Dunarii de Jos (AFDJ) Galati. Mai exact, oficialii AFDJ Galati spun ca, in ciuda situatiei existente, circulatia fluviala nu este defel afectata de insulele de nisip din mijlocul Dunarii deoarece navigatia ar avea loc pe un alt brat al fluviului. In urma solicitarii noastre, Administratia Fluviala a Dunarii de Jos Galati a precizat ca, in zona portului Corabia, navigatia pe Dunare se desfasoara departe de port, pe o traiectorie stabilita din anul 2011 si comunicata prin Avizul de Navigatori nr.48/2011. In ceea ce priveste accesul navelor si convoaielor in Portul Corabia si invers, acesta este asigurat prin zona de la km 626, in momentul de fata adancimile fiind suficiente pentru navigatia pana in zona portului", a declarat prefectul Silviu Neacsu.

Pentru a nu da senzatia ca nu se implica deloc, reprezentantii Administratiei Fluviale a Dunarii de Jos Galati au precizat Prefecturii Olt ca vor analiza - pe viitor insa, accesul in Portul Corabia prin zona amonte (unde exista in prezent insulele de nisip din mijlocul Dunarii, n.r.), situata la km 633 - km 632.

Oficialii Primariei orasului Corabia nu impartasesc insa punctul de vedere al Administratiei Fluviale a Dunarii de Jos Galati si spun ca isi vor continua demersurile pentru solutionarea situatiei. Ei nu inteleg ca este o ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro