Autoritatile americane, puse in incurcatura. Un detinut refuza sa paraseasca inchisoarea militara de la Guantanamo

Autoritatile americane, puse in incurcatura. Un detinut refuza sa paraseasca inchisoarea militara de la Guantanamo

Mohammed Ali Abdullah Bwazir ar fi trebuit sa fie transferat miercuri, dar s-a razgandit in ultima clipa, a anuntat Gary Ross. Insa un oficial american din domeniul apararii a spus, sub acoperirea anonimatului, ca detinutul de la Guantanamo ar dori sa fie trimis intr-o tara araba.

acum 53 luni (23 Jan 2016)

Mohammed Ali Abdullah Bwazir ar fi trebuit sa fie transferat miercuri, dar s-a razgandit in ultima clipa, a anuntat Gary Ross.

Detinutul yemenit ramane totusi pe lista cu persoanele care urmeaza sa fie transferate, iar oficialii incearca sa-i gaseasca o noua destinatie.

"Vom incepe din nou sa incercam sa negociem cu diferite tari", a subliniat Gary Ross.

Clientul meu a devenit ca un personaj din filmul "Inchisoarea ingerilor", care nu se mai poate adapta la viata din afara inchisorii, a declarat pentru Miami Herald avocatul lui Bwazir.

Potrivit dosarului sau, Mohammed Ali Abdullah Bwazir a luptat pentru Brigada araba 55 din cadrul retelei terosiste Al-Qaeda.

Insa un oficial american din domeniul apararii a spus, sub acoperirea anonimatului, ca detinutul de la Guantanamo ar dori sa fie trimis intr-o tara araba.

Pentagonul a anuntat joi transferarea a doi detinuti in Bosnia si Hertegovina si in Muntenegru, numarul prizonierilor ramasi la Guantanamo ajungand la 91.

Aproximativ 680 de detinuti se aflau la inchisoarea Guantanamo in timpul activitatii ei de varf in 2003. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro