Autonomia Tinutului Secuiesc, praf in ochii alegatorilor maghiari

Autonomia Tinutului Secuiesc, praf in ochii alegatorilor maghiari

Excesele retorice, dar si revendicative din proiectul de autonomie publicat in cursul saptamanii trecute de hotnews.ro sunt, fara doar si poate, o incercare a partidului etnic maghiar deghizat in uniune culturala de a-si regenera cartea de vizita nationalista O operatiune care, in viziunea liderilor sai, ar mari sansele pentru un procent electoral mai bun al candidatului sau ce are a se infrunta cu cel al Partidului Civic Maghiar, dl. E cat se pare de sigur ca o recrudescenta a discursului nationalist atat de partea romana cat si de cea maghiara ar fi cum nu se poate mai daunatoare tarii, locuitorilor sai indiferent de etnie, aspiratiilor europene si euroatlantice ale Romaniei, incercarilor de consolidare a pozitiei sale in cadrul structurilor Uniunii Europene si ale NATO.

acum 71 luni (15 Sep 2014)

Kelemen Hunor, au precizat in repetate randuri ca deocamdata documentul fie ar fi in lucru, fie ar avea regim de proiect intern si ca, de indata ce va dobandi forma finala, va fi pus la dispozitia opiniei publice, atat in versiune maghiara cat si in romaneste in vederea unei consistente dezbateri de anvergura nationala. Anumite prevederi din proiectul in cauza au fost livrate presei ca de obicei "pe surse", iar ori de cate ori a fost invitat sa comenteze autenticitatea lor, dl.

La inceputul saptamanii trecute, mai exact marti, 9 septembrie, site-ul hotnews.ro a intrat in posesia a ceea ce pare a fi textul integral al proiectului, precizand ca acesta i-ar fi fost pus la dispozitie chiar de parlamentari ai UDMR.

Proiectul de Autonomie a Tinutului Secuiesc

SURSA: hotnews.ro

Primul paragraf a ceea ce pare a fi forma finala a viitoarei legi, dar si a manifestului electoral al d-lui Kelemen defineste Tinutul Secuiesc drept "o regiune autonoma cu personalitate juridica in cadrul Statului national si independent Romania". Proiectul contine numeroase prevederi referitoare la organizarea administrativa si financiara a Tinutului, dar si la felul in care se va exercita actul de justitie pe teritoriul Tinutului Secuiesc. E vorba, asadar, de reglementari suplimentare ce consfintesc indepartari considerabile de la litera si spiritul Constitutiei in vigoare a Romaniei. Ceva mai categorici in afirmatii au fost vicepremierul Liviu Dragnea care a afirmat ca acesta nu are nicio sansa de reusita si ca nimeni nu il va sustine si ministrul Apararii, dl. Un punct de vedere articulat ce respinge prevederile referitoare la felul intens colorat etnic in care ar urma sa se exercite actul de justitie pe teritoriul Tinutului Secuiesc a fost formulat in cursul saptamanii trecute de Consiliul Superior al Magistraturii. Cu totii au observat ca forurile conducatoare ale Uniunii recurg acum la aceeasi strategie la care au facut apel de 25 incoace in perio... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro