"Autobuzul din Carpati" - traseul unui rugbist de aur. Ovidiu Tonita se pregateste sa egaleze un record mondial

Barladeanul Ovidiu Tonita (35 ani), cel mai titrat rugbist roman, are in palmares patru participari la Cupa Mondiala de Rugby si un titlu de campion in Franta. Citeste si: Rugbistul care promite sa reinvie traditia sportului cu balonul oval in orasul "Rulmentilor" Nationala Romaniei de rugby a invins detasat un adversar redutabil, Polonia Rugbistul care promite sa reinvie traditia sportului cu balonul oval in orasul "Rulmentilor" FOTO Rugbistii de la Clubul Copiilor Barlad au umilit sportivii de la CC Ciresarii Bucuresti

acum 48 luni (3 Aug 2015)

Barladeanul Ovidiu Tonita (35 ani), cel mai titrat rugbist roman, are in palmares patru participari la Cupa Mondiala de Rugby si un titlu de campion in Franta. Acum, sportivul face parte din lotul largit de pregatire pentru Mondialele din 2015 alaturi de alti zeci de rugbisti romani. Si francezii sunt mandri de mine, avand un jucator prezent la cinci editii ale Cupei Mondiale. Pe unde am fost, la Perpignan, la Aix, toti se bucura pentru mine", a spus Ovidiu Tonita, pentru TVR, inainte sa intre in stagiul de pregatire.

"Autobuzul din Carpati", cum l-a supranumit presa din Franta, a debutat in sportul cu balonul oval la Clubul Scolar Sportiv (CSS) Barlad, fiind antrenat de Luca Abutoaie si Ioan Harnagea.

In ultimii 15 ani a jucat pentru echipele FC Grenoble (2001-2002), Biarritz Olympique (2002-2004), Perpignan (2004-2012) si Carcassonne (2012-2014), alaturi de Perpignan devenind campion al Frantei in 2009. Dupa participarea la Cupa Mondiala din 1999, au urmat cele de la editiile din 2003, 2007 si 2011.

Model pentru noile generatii

Pe 6 august, Ovidiu Tonita va implini 35 de ani si are ultima sansa sa egaleze recordul mondial in cadrul Cupei Mondiale de Rugby din Anglia, ce se va desfasura in intervalul septembrie-octombrie. Aflat din 25 iunie intr-un cantonament prelungit alaturi de lotul largit al Romaniei la Cheile Gradistei (judetul Brasov), Ovidiu Tonita a tinut sa-i cunoasca pe micii sportivi de la CSS Barlad, aflati si ei la Cheile Gradistei in prima etapa a unui turneu de pregatire.

FOTO Ovidiu Tonita alaturi de juniorii de la CSS Barlad, clubul de provenienta a sportivului

"Ne bucuram enorm pentru copiii nostri care au avut ocazia sa-l cunoasca si sa vorbeasca cu el. Chiar in acest weekend (1-2 august) copiii l-au avut in fata pe Ovidiu Tonita, un exemplu de sportiv care a reusit sa faca inalta performanta, sa se realiz... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro