Autoarea israeliana Zeruya Shalev, la Bookfest: "O femeie m-a oprit pe strada si mi-a spus: "

Autoarea israeliana Zeruya Shalev, la Bookfest:

"Dar vreau sa o intreb pe Zeruya Shalev de ce, iata, in continuare, aceasta voce feminina definita de relatia de cuplu este si mai departe punctul de la care pleaca totul?". Este o perspectiva a unei fiinte aproape imemoriale, care ne arunca intr-un gen de psihologie care poate fi numita abisala, dar, pe de alta parte, e ceea se intampla in interiorul nostru cand suntem in situatii limita", a precizat Simona Sora, scriitoare si consiliera pentru literatura a ministrului Culturii.

acum 72 luni (3 Jun 2016)

"Am regasit in carte o voce interioara care se gaseste, cred, in mintea multor femei. (...) E vocea aceasta extrem de persistenta, pe care o avem chiar si acum cand suntem aici si vorbim intre noi. "O voce pe care cadem uneori in capcana de a o confunda cu vocea auctoriala", a completat jurnalistul Marius Constantinescu. "Dar vreau sa o intreb pe Zeruya Shalev de ce, iata, in continuare, aceasta voce feminina definita de relatia de cuplu este si mai departe punctul de la care pleaca totul?".

"Punctul de plecare al acestei povesti este unul foarte vechi, deoarece eu cred ca lumea emotionala nu s-a schimbat foarte mult in ultimii trei sau patru mii de ani. Aceasta voce pune niste intrebari fundamentale, care tin de confruntarile obisnuite intre frati, intre sot si sotie, intre parinti si copii. Nu cred ca vocea este neaparat una feminina, nici problemele care se leaga de ea, Sunt, de obicei, probleme umane", a marturisit scriitoarea Zeruya Shalev. Este o perspectiva a unei fiinte aproape imemoriale, care ne arunca intr-un gen de psihologie care poate fi numita abisala, dar, pe de alta parte, e ceea se intampla in interiorul nostru cand suntem in situatii limita", a precizat Simona Sora, scriitoare si consiliera pentru literatura a ministrului Culturii. Am debutat cu o carte de poezie si am avut doar cativa. Cred ca mi-am dat seama de impactul pe care l-am avut asupra cititorilor mei abia dupa ce am publicat , care a aparut in 1997, in Israel. Si, deodata, am fost coplesita de reactiile cititorilor mei. De exemplu, o femeie m-a oprit pe strada si mi-a spus: ". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro