Austria vrea sa exproprieze casa natala a lui Adolf Hitler

Austria vrea sa exproprieze casa natala a lui Adolf Hitler

"In ultimii ani, am ajuns la concluzia ca exproprierea este singura modalitate pentru a evita ca aceasta cladire sa fie folosita de (simpatizanti) nazisti", a declarat pentru agentia citata purtatorul de cuvant al Ministerului austriac de Interne, Karl-Heinz Grundbock.

acum 78 luni (9 Apr 2016)

"In ultimii ani, am ajuns la concluzia ca exproprierea este singura modalitate pentru a evita ca aceasta cladire sa fie folosita de (simpatizanti) nazisti", a declarat pentru agentia citata purtatorul de cuvant al Ministerului austriac de Interne, Karl-Heinz Grundbock. La inceputul anilor '70, guvernul austriac a semnat un contract de inchiriere cu Pommer pentru a transforma imobilul intr-un centru pentru persoane cu dizabilitati. Numai ca, in urma cu cinci ani, intelegerea a ajuns brusc la final, intrucat, in mod neasteptat, Pommer a refuzat sa-si dea acordul pentru o serie de lucrari de renovare ce se impuneau. Ministerul austriac de Interne i-a facut acesteia o oferta pentru achizitionarea casei, insa Pommer a refuzat sa ii dea curs. Subiectul legat de soarta casei in care s-a nascut Hitler a iscat dezbateri intense in randul celor 17.000 de locuitori ai orasului Braunau am Inn, aflat in apropiere de granita cu Germania, dar si in restul tarii. Unii au afirmat ca imobilul ar trebui transformat intr-un centru pentru refugiati, altii au spus ca ar trebui sa devina un muzeu dedicat eliberarii Austriei. Au existat si voci care au afirmat ca aceasta casa ar trebui demolata, numai ca imobilul face parte din centrul istoric al orasului si, ca urmare, se afla sub protectia legislatiei referitoare la cladirile de patrimoniu.

Foto: AP

In fiecare an, de ziua de nastere a lui Hitler, antifascistii manifesteaza in fata imobilului situat pe strada Salzburger Vorstadt nr. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro