Austria ar putea extinde un proces impotriva Airbus in SUA si Marea Britanie

Austria ar putea extinde un proces impotriva Airbus in SUA si Marea Britanie

Reprezentantii Airbus Helicopters au declarat recent ca intentioneaza sa creeze in Romania un cluster de furnizori pentru fabrica de elicoptere de la Ghimbav, dar productia nu poate incepe decat dupa ce compania va primi o comanda semnificativa care sa asigure fluxul minim de productie.

acum 89 luni (24 Feb 2017)

Un purtator de cuvant al Ministerului Apararii a confirmat vineri o informatie aparuta in publicatia Kurier. "Din punctul de vedere al regulilor de conformitate din legislatia britanica si cea americana, exista indicii ca este justificata jurisdictia engleza si americana, ca urmare a numarului mare de contracte colaterale", a spus acesta. Saptamana trecuta, Austria a anuntat ca va da in judecata Airbus si consortiul Eurofighter, acuzandu-i ca au inselat guvernul austriac in privinta unui contract de doua miliarde de dolari pentru vanzare de avioane Eurofighter Typhoon. Ministerul apararii austriac a declarat ca, in urma unei investigatii, considera ca Austria a fost inselata in privinta pretului de achizitie al avioanelor. Guvernul austriac cere ca Airbus si consortiul sa plateasca daune de pana la 1,1 miliarde euro, motivand ca aceasta ar fi diferenta de pret dintre Eurofighter si o optiune mai ieftina. Aceasta afacere a fost insotita de un acord de compensare, unde consortiul a acceptat sa genereze investitii sau afaceri noi in Austria de o valoare dubla fata de cea a contractului pentru avioane.

Airbus, prin divizia sa Airbus Helicopters, urmareste sa incheie un contract cu Guvernul roman pentru inlocuirea flotei romanesti de elicoptere.

Reprezentantii Airbus Helicopters au declarat recent ca intentioneaza sa creeze in Romania un cluster de furnizori pentru fabrica de elicoptere de la Ghimbav, dar productia nu poate incepe decat dupa ce compania va primi o comanda semnificativa care sa asigure fluxul minim de productie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro