Australian Open 2015. Simona Halep e invincibila in 2015: 9 meciuri, 9 victorii! La orizont apare Maria Sarapova

Australian Open 2015. Simona Halep e invincibila in 2015: 9 meciuri, 9 victorii! La orizont apare Maria Sarapova

Intr-adevar, Simona Halep si-a egalat performanta de anul trecut de la Australian Open, calificarea intre primele opt jucatoare, si, la fel de important, si-a asigurat mentinerea pe locul 3 in ierarhia WTA, pozitie pe care ar fi pierdut-o in fata Petrei Kvitova daca nu castiga ieri. A pierdut doar un set in 2015 Adaugand la socoteala si cele 5 victorii de la Shenzen, competitia castigata la inceputul anului, Halep a ajuns la cea de-al noualea succes din 2015. Anul trecut, ea a jucat semifinale la US Open (cu victorii la Radwanska si Bouchard), iar in cariera ei mai figureaza si alte performante remarcabile la turneele mari: sferturi la Australian Open in 2012 si 2013, sferturi la Wimbledon in 2014.

acum 64 luni (26 Jan 2015)

Simona Halep a trecut duminica dimineata de belgianca Yanina Wickmayer, scor 6-4, 6-2, asigurandu-si calificarea pe tabloul sferturilor de finala al primul Grand Slam al anului.

Partida cu Yanina Wicmayer n-a fost chiar o plimbare in parc, cel putin in primul set, cand belgianca a revenit de la 4-1 la 4-3 si a lasat impresia ca a gasit resurse sa o puna in dificultate pe Simona.

A fost o falsa impresie, pentru ca romanca si-a recuperat imediat cadenta loviturilor, concentrarea si, dupa doua mingi de set irosite la 5-3, n-a mai cedat pe servicul sau: 6-4. Si mai agresiva si mai stapana pe joc a fost Simona in partea a doua, scurtand setul al doilea la 32 de minute si la un sec 6-2.

VIDEO Lovitura "ireala" a Simonei, aplaudata si de antrenorul lui Wickmayer

"Halep e ca Nadal"

In fata unei jucatoare masive, cum e Yanina Wickmayer, Halep si-a pus in evidenta calitatile, surclasandu-si adversara la capitolul mobilitate. Agilitatea Simonei a fost remarcata si de expertul EuroSport Mats Wilander la finalul partidei de duminica: "Jocul Simonei e foarte intens, foarte bun, incepe seturile excelent. Am putut sa joc cel mai bun tenis al meu, sunt fericita ca sunt iar in sferturile de finala la Australian Open si pot sa ma bucur de meciuri.

Intr-adevar, Simona Halep si-a egalat performanta de anul trecut de la Australian Open, calificarea intre primele opt jucatoare, si, la fel de important, si-a asigurat mentinerea pe locul 3 in ierarhia WTA, pozitie pe care ar fi pierdut-o in fata Petrei Kvitova daca nu castiga ieri.

A pierdut doar un set in 2015

Adaugand la socoteala si cele 5 victorii de la Shenzen, competitia castigata la inceputul anului, Halep a ajuns la cea de-al noualea succes din 2015. In urmatoarele partide, Simona n-a mai cedat niciun set, economisind energie pentru meciurile cu adversarele de top, ce vor aparea chiar de acum, din sferturi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro