Austeritate la ANAF pentru cresterea incasarilor: nu se mai fac angajari, avansarile in functie sunt suspendate

Austeritate la ANAF pentru cresterea incasarilor: nu se mai fac angajari, avansarile in functie sunt suspendate

Un document obtinut de Digi24 precizeaza ca "se sisteaza ocuparea tuturor posturilor vacante sau temporar vacante si se suspenda promovarile in grad si functie care ar duce la plata unor salarii mai mari pentru angajati". "Pe mine m-a interesat in primul rand care sunt masurile pe care Ministerul Finantelor si ANAF le au pentru reforma structurala pe care mi-o doresc in cadrul ANAF, astfel incat gradul de colectare sa fie acela pe care noi ni l-am propus pentru anul 2017", a declarat Grindeanu, saptamana trecuta, dupa intalnirea avuta cu ministrul de Finante, Viorel Stefan, si cu seful ANAF, Bogdan-Nicolae Stan.

acum 55 luni (7 Mar 2017)

Un document obtinut de Digi24 precizeaza ca "se sisteaza ocuparea tuturor posturilor vacante sau temporar vacante si se suspenda promovarile in grad si functie care ar duce la plata unor salarii mai mari pentru angajati".

Ordinul vine si in contextul in care Fiscul, aflat in subordinea ministerului, se confrunta cu un deficit major de personal, mai ales la departamentele de control si colectare. Luni, ANAF a anuntat ca a redus de la 25% la 5% sporul de risc si suprasolicitare neuropsihica pentru angajatii sai, incepand cu 1 martie. Motivul invocat de presedintele ANAF, Bogdan Stan, este acela ca bugetul institutiei a fost redus in acest an fata de nivelul din 2016, astfel ca institutia nu dispune de fonduri suficiente pentru plata sumelor.

Taierea sporului, temporara

Premierul Sorin Grindeanu a avut marti o intalnire cu reprezentantii Ministerului Finantelor Publice si ANAF in care a anuntat o serie de propuneri pentru cresterea gradului de colectare a taxelor si impozitelor. Seful Executivului a precizat ca sustine activitatea angajatilor ANAF si la rectificarea bugetara vor fi alocate fondurile necesare pentru reluarea platii acestui spor la nivelul de 25% din salariul de incadrare.

Masurile lui Grindeanu

Guvernul transmite ca sunt avute in vedere o serie de masuri urgente cu implementare pana la data de 15 aprilie 2017, dintre care

- Consilierea contribuabililor pentru plata la timp a taxelor si completarea corecta a declaratiilor fiscale;

De asemenea, in perspectiva, este avuta in vedere imbunatatirea relatiei dintre Fisc si contribuabili, prin aplicarea reglementarilor ce vor fi incluse in noua lege a preventiei, proiect aflat acum intr-o etapa avansata de elaborare in cadrul unui grup de lucru interministerial.

Presiunea este mare acum in ANAF, intr-un moment in care premierul Sorin Grindeanu se declara nemul... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro