Aurul si argintul Romaniei, la malul marii

Aurul si argintul Romaniei, la malul marii

Cine se afl a pe litoral, pe langa plaja si apa marii, are posibilitatea sa vada o expozitie fabuloasa: "Aurul si argintul antic al Romaniei" Expozitia este gazduita de Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta, pana pe 4 septembrie.

acum 91 luni (14 Jul 2016)

Cine se afl a pe litoral, pe langa plaja si apa marii, are posibilitatea sa vada o expozitie fabuloasa: "Aurul si argintul antic al Romaniei"

Expozitia este gazduita de Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta, pana pe 4 septembrie. Organizata de Muzeul National de Istorie a Romaniei (MNIR) in colaborare cu 31 de muzee de profil din tara, expozitia "Aurul si argintul antic al Romaniei" reuneste peste 1000 de obiecte arheologice din metale pretioase, de o valoare istorica deosebita, descoperite de-a lungul ultimelor doua secole pe teritoriul Romaniei.

Sase milenii

Respectand o logica cronologica, aurul si argintul pot prilejui, in egala masura, o incursiune istorica, oferind o perspectiva proprie asupra succesiunii de perioade si evenimente care au marcat dezvoltarea comunitatilor de pe teritoriul de astazi al Romaniei. "Devenim astfel martorii unui proces, continuu reinventat, prin care oamenii au invatat sa controleze stralucirea aurului si a argintului, calea, atat de complicata, de la idee la proiect si apoi transpunerea acestora in concret conferind mereu metalului forme si sensuri noi", ne spune dr. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro