Aurora Liiceanu,despre fantasme si duplicitate: "Relatiile dintre iubiti s-au schimbat" VIDEO

Aurora Liiceanu,despre fantasme si duplicitate:

Ceva in mine, exact acea inconstienta tinereasca de fata flatata de rasfat, de sclipiciurile vietii, cu care pluteam in viata, s-a dus si m-a intors impotriva lui, surd si sistematic, obsesiv, subtil si perfid. Depuseseram actele de casatorie cu putin inainte de caderea acelui trasnet si chiar uitasem de toate. Poate ca subconstientul meu mi-a incurajat pornirea de a face ceva sa ma salvez, sa ma desprind de aceasta dragoste maladiva, si am anulat totul. Ma mutasem de acasa ca sa nu-l vad asteptand in fata blocului meu sa afle ceva, sa-i spun ceva, sa-i spun de ce am fugit de el. Si cum sunt oamenii la noi, cu expresia atat de uzata , mi se spunea ca nu voi fi fericita pentru ca m-am purtat mizerabil cu el.

acum 90 luni (8 Jun 2016)

INTRA in modulul Adevarul Live si urmareste emisiunea in direct Ea e o femeie trecuta de prima tinerete. La prima vedere, nimic nu anunta dragostea plina de pasiune care ii va lega mai bine de zece ani. La capatul acestor ani insa El o paraseste pe Ea, pentru a se intoarce la sotia lui. Daca Ea isi spune direct povestea, El este prezent doar prin scrisorile trimise - scrisori lungi, aproape pagini de jurnal -, care dezvaluie ce facea, ce simtea si ce gindea cind era singur sau cu Ea. Autoarea reconstituie astfel lumea lui ca sa inteleaga lumea ei, iar Ea va putea limpezi ceva din multiplele ei euri, in timp ce El va fi folosit, amintit, discutat. Bucatele de ea exista si in el, bucatele de el exista si in ea. Indiferent de versiunea traditionala, nespusul este mai important decat spusul. FRAGMENT "In acel moment", povesteste Ea, "in viata mea a aparut F., un tanar polonez pe care l-am cunoscut la un bal studentesc la casa de cultura a studentilor. Venise cu un grup de studenti polonezi. Tatal sau era nomenclaturist, consilier la ambasada poloneza, si locuia intr-o vila minunata, la sosea".

As vrea sa-ti spun ca, daca mergeam la film, la gradina si erau nori pe cer, pleca sa-mi aduca un pulover. Era student la medicina, o facultate grea, cu un program incarcat, iar eu, desi lucram, eram libera sa fac ce vreau dupa-mesele si serile.

Nu-mi faceam probleme, nu ma gandeam decat la mine si mie imi era foarte bine. Si atunci, cand totul parea bine, ceva a cazut ca un trasnet. Cumnatul meu s-a internat in spital, nu era ceva grav, si cand studentii de la medicina au intrat in salon a intrebat daca sunt colegi cu F. Ei i-au spus ca sigur ca-l stiau, dar ca fusese exmatriculat din facultate de un an, pentru absente repetate.

M-am dus sa-i spun, am vorbit cu mama lui, s-a facut consiliu de familie la el. Nu mai stiu daca si ei, parintii lui, erau la fel de surprinsi ca mine. A intrat la alta facultate, dar eu, neavand darul suspiciunii, nu-mi dadeam seama ce ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro