Aurora Kiraly "chestioneaza realitatea" la Timisoara, avand-o curator pe Liviana Dan

Aurora Kiraly

A expus / selectie / la MNAC, Alert Studio, Victoria Art Center, Kalinderu Medialab, Centrul International de Arta Contemporana, Fotogaleria GAD, Muzeul Colectiilor - Bucuresti, Centrul Cultural Sindan - Cluj, l'espace En Cours - Paris, Paromlin Gallery - Zagreb, National Art Gallery - Sofia, Muzeul Brukenthal - Sibiu, Muzeul de fotografie - Kecskemet, Palazzo Bricherasio - Torino, Galeria din cetate - Tg. Dupa absolvirea Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti (1994) si a masterului in management cultural EcumeEst la Dijon (1998) a efectuat o serie de stagii in curatoriat si management cultural la Akademie Schloss Solitude - Stuttgart, Bienala Manifesta2 - Luxemburg, la Muzeul de Arta Contemporana din Belgrad iar in 1999 a fost curator-asistent in proiectul Report realizat de Judit Angel in Pavilionul Romaniei de la Venezia.

acum 56 luni (3 Mar 2016)

Calina Spatiu de Arta Contemporana prezinta in perioada urmatoare "Reality check", un proiect solo al artistei Aurora Kiraly. Limbajul ca arta alterneaza cu retorica omogena a sistemului de informare modern si intre aceste planuri apare un subtil transfer de substanta.

Din lunga istorie a avangardei abstracte Aurora Kiraly preia si leaga inevitabil arta de cunoastere.

Un sens profund urmareste infuziile de limbaj si real-life si accepta codul experimental pentru diverse necesitati cotidiene. In anii '90 si 2000 proiectele sale au explorat capacitatea fotografiei de a inregistra cotidianul, combinind concomitent fragmente autoreferentiale cu aspecte documentare ale vietii de zi cu zi. Fotografiile sale alb-negru si color, se concentreaza pe detalii care in mod obisnuit trec neobservate, pe 'fixarea' unor momente personale, in dorinta de a pastra aceste fragmente, de a le intelege si de a reflecta asupra existentei.

Din 2007 preda la Departamentul Fotografie si Imagine Dinamica al Universitatii Nationale de Arta din Bucuresti, experienta care a facut-o sa isi reevalueze activitatea artistica si sa revina cu proiecte noi, mature si profunde. Influenta tendintelor internationale si a pietei de arta asupra productiei artistice, creatia si practicile artistilor care isi 'asculta' si asuma o 'voce' proprie sunt citeva dintre problematicile care o preocupa in prezent.

A expus / selectie / la MNAC, Alert Studio, Victoria Art Center, Kalinderu Medialab, Centrul International de Arta Contemporana, Fotogaleria GAD, Muzeul Colectiilor - Bucuresti, Centrul Cultural Sindan - Cluj, l'espace En Cours - Paris, Paromlin Gallery - Zagreb, National Art Gallery - Sofia, Muzeul Brukenthal - Sibiu, Muzeul de fotografie - Kecskemet, Palazzo Bricherasio - Torino, Galeria din cetate - Tg.

Atit in creatia sa artistica cit si in proiectele pe care le intreprinde ca manager cultural sau curator Aurora K... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro