Augustin Lazar: "Dosarul Mineriadei este in faza finala de solutionare

Augustin Lazar:

"Dosarul Mineriada se afla in faza finala de solutionare si, dupa ce se vor administra probele care mai sunt de administrat si se vor verifica apararile ce se vor formula in cauza, se va emite legala si temeinica", a spus procurorul general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Augustin Lazar, inainte de inceperea sedintei Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Procurorii PICCJ sustin ca Flori Dinu, in calitate de director general al Hexi Pharma, avand atributii in special pe partea de vanzari desfasurata de societate, la instigarea lui Dan Alexandru Condrea si cunoscand ca produsele comercializate nu respecta specificatiile din etichete, a coordonat intreg personalul care a promovat produsele si a intermediat activitatea de negociere si incheiere de contracte de furnizare, inducand in eroare reprezentantii unitatilor medicale care au achizitionat produsele".

acum 87 luni (29 Dec 2016)

"Dosarul Mineriada se afla in faza finala de solutionare si, dupa ce se vor administra probele care mai sunt de administrat si se vor verifica apararile ce se vor formula in cauza, se va emite legala si temeinica", a spus procurorul general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Augustin Lazar, inainte de inceperea sedintei Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Apoi, se va face imediat o evaluare a tuturor probelor in raport de aceste rezultate ale raportului de expertiza si vom avea cel tarziu in februarie solutia emisa in acest dosar", a mai declarat Lazar.

Ancheta in acest caz a inceput in primavara, dupa ce in presa au aparut informatii legate de diluarea biocidelor vandute de firma HexiPharma.

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a declarat, pe 18 octombrie, ca inca se asteapta rezultatul analizelor comandate la un laborator din strainatate in cazul produselor Hexi Pharma, precizand ca dupa ce si aceste informatii vor fi la dosar, se vor evolua toate probele si procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) vor emite solutia legala in dosarul in care se fac cercetari pentru participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor.

"Este vorba de un proces elaborat de analizare a materialelor care au fost ridicate.

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie face cercetari in cazul companiei Hexi Pharma pentru infractiunea de "participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor". Ancheta procurorilor

Procurorii au stabilit ca firma Hexi Pharma a produs un prejudiciu de aproximativ 51 de milioane de lei, prin vanzarea in 152 de spitale de produse biocide neconforme, incepand din 2014.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, in varsta de 41 de ani, a murit in 22 mai, dupa ce a intrat cu masina intr-un copac, pe un drum judetean, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro