Augustin Lazar: "Activitatea DNA este una eficace, iar procurorul-sef, Laura Codruta Kovesi, lucreaza in cadrul legii"
"Noi putem sa intelegem si emotiile si criticile aduse de persoanele care pretind ca nu au avut parte de un proces echitabil, ca s-au folosit probe care nu au fost obtinute in conditiile legii, acestea sunt aparari pe care si le fac toti inculpatii, dar observam ca inculpati cu resurse, persoane care au resurse materiale considerabile si care sunt chemate sa raspunda pentru faptele lor au capacitatea de a se exprima public prin show-uri tv, prin care doresc sa produca o anumita emotie si sa influenteze oarecum pe cei care ar trebui sa solutioneze dosarele.
"Trebuie sa stim ca in acest context intern sensibil privind modificarea legilor justitiei, privind apropierea de finalizare a unor dosare importante, care privesc persoane cu activitate publica, mai ales DNA, dar si DIICOT sunt structuri expuse si care sunt cele criticate, mai ales prin conducatorii lor", a sustinut Augustin Lazar.
Acesta a adaugat ca "nu exista nici un fel de motiv intemeiat de revocare a procurorului sef DNA, care lucreaza in mod clar in cadrul legii". Acesta s-a exprimat si la recentul scandal declansat de aparitia in spatiul public a inregistrarilor cu procurorii DNA Ploiesti, sustinand ca, in mod clar, este vorba de "inculpati cu resurse materiale considerabile" care, prin aceste actiuni, "isi incearca ultima sansa". "Noi putem sa intelegem si emotiile si criticile aduse de persoanele care pretind ca nu au avut parte de un proces echitabil, ca s-au folosit probe care nu au fost obtinute in conditiile legii, acestea sunt aparari pe care si le fac toti inculpatii, dar observam ca inculpati cu resurse, persoane care au resurse materiale considerabile si care sunt chemate sa raspunda pentru faptele lor au capacitatea de a se exprima public prin show-uri tv, prin care doresc sa produca o anumita emotie si sa influenteze oarecum pe cei care ar trebui sa solutioneze dosarele. Acesta a tinut sa precizeze si faptul ca transparenta Ministerului Public nu se face printr-un show mediatic, activitatea de urmarire penala desfasurandu-se dupa reguli si proceduri clare. Noi desfasuram o activitate de urmarire penala, noi nu facem show mediatic, sa ne explicam noi toata ziua, sa fim la televizor, sa explicam de ce a fost prins X sau Y in flagrant si ca mijloacele, probele care au fost folosite sunt intr-adevar cele legale. Se presupune ca noi lucram legal, iar judecatorul care vine si verifica orice plangere facuta de cel in cauza este cel care are competenta sa decida daca proba este legal obtinuta sau s-o inlature din cad... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro