Audiovizualul public romanesc, la rascruce. Eliminarea taxei radio-TV, "o grava lovitura fundamentelor democratiei din Romania"

Audiovizualul public romanesc, la rascruce. Eliminarea taxei radio-TV,

> Dupa vot, initiatorul legii ce elimina dintr-o lovitura, din ratiuni pur electorale, fara nici un studiu de impact economic cat de cat serios, nu mai putin de 102 taxe, presedintele PSD, condamnatul penal pe nume Liviu Dragnea, a avut, de la Tribuna Parlamentului Romaniei, o iesire cu totul semnificativa pentru propriul caracter si pentru mentalitatea de vataf a intreg partidului pe care il conduce. Prin insusi acest nou statut, TVR si SRR isi vor vedea anihilata independenta editoriala, vor fi deposedate de caracterul de cenzor al actiunilor guvernamentale, vor inceta sa aiba instrumentele si libertatea de actiune ce le asigura, macar teoretic, conditia de caine de paza al democratiei.

acum 73 luni (26 Oct 2016)

> Dupa vot, initiatorul legii ce elimina dintr-o lovitura, din ratiuni pur electorale, fara nici un studiu de impact economic cat de cat serios, nu mai putin de 102 taxe, presedintele PSD, condamnatul penal pe nume Liviu Dragnea, a avut, de la Tribuna Parlamentului Romaniei, o iesire cu totul semnificativa pentru propriul caracter si pentru mentalitatea de vataf a intreg partidului pe care il conduce.

In primejdioasa chimie a reactiei numitului Dragnea Liviu, semn al unui caracter complet viciat, specific unui ins cu clare inclinatii autoritariste se amesteca cate ceva din asurzitorul pumn batut in masa Regelui Mihai de trimisul moscovit Andrei Ianuarevici Visinski, din anti-democratismul politico- ideologic al lui Gheorghiu-Dej ori Nicolae Ceausescu, din felul draconic in care actionau Leonte Rautu si Dumitru Popescu-Dumnezeu. Eliminarea taxei de abonament la serviciile publice de radio si televiziune inseamna, practic, readucerea celor doua institutii la statutul de mijloace de informare sub completul control al Statului roman.

Daca legea ticluita de maleficul sef de partid descins din catacombele cele mai intunecate ale istoriei Romaniei va ajunge sa devina efectiva, TVR si SRR vor redeveni, intr-o prima instanta, cel putin formal, ceea ce au fost in vremea regimului comunist. Prin insusi acest nou statut, TVR si SRR isi vor vedea anihilata independenta editoriala, vor fi deposedate de caracterul de cenzor al actiunilor guvernamentale, vor inceta sa aiba instrumentele si libertatea de actiune ce le asigura, macar teoretic, conditia de caine de paza al democratiei. Fir si telefon al caror rol lor va fi acela de a facilita si consfinti relatia de subordonare a fostului audiovizual public romanesc pus de acum incolo, in totalitate, la cheremul subventiilor, capriciilor si comenzilor guvernamentale.

Penalul Liviu Dragnea va specula acea cantitate de resentiment public care indubitabil exista indeosebi la adresa Societatii Romane de Telev... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro