AUDIO Marturii din dosarul "Poli". Omul care s-a opus finantarii: "Domnul secretar s-a cam suparat pe mine"

AUDIO Marturii din dosarul

Seful Directiei Fiscale a Primariei Timisoara, fostul sef al Serviciului Audit, o angajata a Directiei Economice din primarie si seful Biroului Sport-Cultura, din cadrul Primariei Timisoara au depus, miercuri, marturie in dosarul de finantare a echipei de fotbal Poli, perioada in care clubul era patronat de Marian Iancu. Raspunzand unor intrebari ale instantei, angajata primariei a declarat ca primaria a decontat si facturi care datau dinainte de semnarea contractului de asociere dintre primarie si clubul de fotbal, pentru ca s-a considerat ca "anul competitional este decalat fata de anul bugetar". Acesta a declarat ca inca dinainte de hotararea de asociere dintre primarie si Poli, in vederea finantarii echipei de fotbal de catre primarie, Consiliul Local a stabilit o comisie care sa analizeze auditul comandat de Primaria Timisoara pentru a vedea situatia financiara a firmei patronate de Iancu, cu care primaria urma sa se asocieze.

acum 83 luni (11 Jan 2017)

Seful Directiei Fiscale a Primariei Timisoara, fostul sef al Serviciului Audit, o angajata a Directiei Economice din primarie si seful Biroului Sport-Cultura, din cadrul Primariei Timisoara au depus, miercuri, marturie in dosarul de finantare a echipei de fotbal Poli, perioada in care clubul era patronat de Marian Iancu. Marele absent de la proces a fost Nicusor Miut, fostul sef al Directiei de Patrimoniu. Prima a depus marturie angajata Directiei Economice, care a explicat cum se faceau deconturile facturilor primite de primarie de la clubl de fotbal. Functionara a explicat ca deconturile se faceau la fel ca la celelalte cluburi sportive finantate de Primaria Timisoara. Raspunzand unor intrebari ale instantei, angajata primariei a declarat ca primaria a decontat si facturi care datau dinainte de semnarea contractului de asociere dintre primarie si clubul de fotbal, pentru ca s-a considerat ca "anul competitional este decalat fata de anul bugetar". "Atributiile mele erau sa gestionez contracte de asociere aflate in derulare. primite de la club) trebuiau insotite de rapoarte explicative. Audierea acestuia a scos la iveala si faptul ca judecatoarea de caz nu le prea are cu fotbalul.

Tot cu ocazia marturiei lui Costa a iesit la iveala faptul ca mai multe dosare care vizau relatia Primaria Timisoara - clubul Politehnica Timisoara au disparut fara urma.

Fostul sef al Serviciului de Audit din Primaria Timisoara, Ioan Alexandru Ardelean a declarat in fata instantei ca in ceea ce priveste relatia sa cu "dosarul Poli", el a intrat in joc dupa aprobarea asocierii si a finantarii "pentru a audita clubul conform legii". Ardelean a declarat ca dupa prima transa de finantare a inceput sa fie mai exigent, solicitand documente suplimentare care sa justifice facturile trimise spre decontare de Poli. dintre functionari) nu era interesat de acest contract", a mai spus Ardelean. Acesta a declarat ca inca dinainte de hotararea d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro