AUDIO Culisele dosarului "Poli Timisoara". Cum s-a incercat inlaturarea unui functionar incomod: "Sa nu-l impovaram"

AUDIO Culisele dosarului

Fostul primar al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, fostul viceprimar Adrian Orza, fostul sef al Directiei de Patrimoniu, Nicusor Miut, secretarul Primariei Timisoara, Ioan Cojocari, o fosta directoare din primarie si doua actuale directoare, alaturi de alti patru functionari publici au fost trimisi in judecata de procurorii DNA Timisoara in dosarul privind finantarea ilegala a echipei de fotbal Poli, din perioada in care clubul era patronat de Marian Iancu. Potrivit procurorilor DNA Timisoara, care au lucrat pe acest dosar mai bine de cinci ani, fostul primar Gheorghe Ciuhandu si secretarul Primariei Timisoara, Ioan Cojocari, considerat a fi unul dintre cei mai influenti oameni din oras, "au uzat de prerogativele conferite de functiile ce le indeplineau" pentru incheierea unui contract de asociere dintre Consiliul Local Timisoara si societatea pe actiuni detinuta de Marian Iancu.

acum 96 luni (11 Apr 2016)

Fostul primar al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, fostul viceprimar Adrian Orza, fostul sef al Directiei de Patrimoniu, Nicusor Miut, secretarul Primariei Timisoara, Ioan Cojocari, o fosta directoare din primarie si doua actuale directoare, alaturi de alti patru functionari publici au fost trimisi in judecata de procurorii DNA Timisoara in dosarul privind finantarea ilegala a echipei de fotbal Poli, din perioada in care clubul era patronat de Marian Iancu.

Potrivit procurorilor DNA Timisoara, care au lucrat pe acest dosar mai bine de cinci ani, fostul primar Gheorghe Ciuhandu si secretarul Primariei Timisoara, Ioan Cojocari, considerat a fi unul dintre cei mai influenti oameni din oras, "au uzat de prerogativele conferite de functiile ce le indeplineau" pentru incheierea unui contract de asociere dintre Consiliul Local Timisoara si societatea pe actiuni detinuta de Marian Iancu.

"Sprijinirea" firmei

In rechizitoriul de trimitere in judecata, procurorii DNA au mai aratat ca finantarea oferita de autoritatile locale si judetene nu au urmarit "sprijinirea" activitatii sportive a echipei de fotbal, ci "sprijinirea" efectiva a firmei patronate de Marian Iancu pentru redresarea financiara. "Aceasta imprejurare este dovedita si de faptul ca, dupa incetarea finantarii de catre Consiliul Local Timisoara si Consiliul Judetean Timis, in anul 2011, S.C.

Cum a inceput totul

Potrivit procurorilor DNA, artizanul asocierii prin care Consiliul Local Timisoara a "pompat" aproximativ 30 de milioane de lei in clubul patronat de Marian Iancu a fost secretarul Primariei Timisoara, Ioan Cojocari, al carui ginere de la vremea respectiva, Victor Aldana, era rezerva de lux la Poli Timisoara. O inregistrare a unei sedinte de Consiliu Local din 2007, intrata in posesia "Adevarul", scoate la iveala modul in care a fost pusa la punct asocierea cu firma patronata de Marian Iancu.... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro