Audieri in dosarul Alina Bica - ANRP 1. Cocos: "I-am dat 5 milioane de euro"/ Diacomatu: "Nici nu putea sa care banii cu sacosa"

Audieri in dosarul Alina Bica - ANRP 1. Cocos:

Relatia mea cu Crinuta Dumitrean, sefa ANRP, era una deteriorata, lucru de notorietate in institutie, relatie proasta pe care pot sa o explic prin aceea ca eu nu eram de acord si nu am acceptat incalcarea ierarhiei institutiei, respectiv discutii intre presedinte si sefii serviciilor, consilieri care se aflau in subordinea mea legala", a spus Diacomatu. De ce s-a opus amanarii Cererea de amanare ar fi venit din partea Alinei Bica, care ar fi spus ca nu este lamurita cu privire la motivarea anexelor la raportul de evaluare. Potrivit DNA: "In 15 martie 2011, inculpatii Dumitrean, Diacomatu, Teodorescu, Baciu, Bica, Vasilescu, Bogdan si Alexandru, in calitate de membri ai comisiei, prin exercitarea abuziva a atributiunilor de serviciu (...), au aprobat, in unanimitate, raportul de evaluare intocmit de expertul evaluator Emil Nutiu, din cadrul SC Business Evaluator SRL, prin care valoarea unui teren de peste 13 hectare a fost stabilita la 377.282.300 lei.

acum 66 luni (12 Jan 2016)

"Eram prieten cu Alin Cocos jucand fotbal cu el si cu mai multi prieteni. Prin intermediul acestuia l-am cunoscut si pe tatal lui, Dorin Cocos, care avea o influenta mai mare la nivelul PDL, aflat la putere in acea perioada. Relatia mea cu Crinuta Dumitrean, sefa ANRP, era una deteriorata, lucru de notorietate in institutie, relatie proasta pe care pot sa o explic prin aceea ca eu nu eram de acord si nu am acceptat incalcarea ierarhiei institutiei, respectiv discutii intre presedinte si sefii serviciilor, consilieri care se aflau in subordinea mea legala", a spus Diacomatu. I-a cerut sprijinul lui Dorin Cocos Sergiu Diacomatu a povestit ca in acest context, la una din intalnirile cu Dorin Cocos, i-a solicitat acestuia sprijinul politic in ceea ce priveste mentinerea in functie in cadrul ANRP. Dorin Cocos mi-a transmis sa-mi vad de treaba si in caz ca va avea nevoie vreodata de sprijinul meu sa i-l acord. "Voiam sa-mi continui cariera" Prin solicitarea lui Dorin Cocos de a-i acorda sprijinul, Diacomatu a precizat ca a inteles ca acesta voia sa aiba acces la informatii care nu erau publice, dar nu era nimic ilegal.

Biletelul cu dosarul "La sfarsitul anului 2012 am primit un biletel, cu numarul unui dosar 22715, si am fost rugat sa aflu care este stadiul lui. Am mers la institutie, am verificat in baza de date, am vazut ca este o speta din Bucuresti, si-l priveste pe Gheorghe Stelian. Am intrebat daca sunt venite complete de la Comisiile Judetene de Fond Funciar", le-a mai spus acesta magistratilor. Unul dintre angajatii institutiei i-ar fi transmis ca de dosarul 22715 s-ar fi interesat si Crinuta Dumitrean.

Cum a decurs solutionarea dosarului Sergiu Diacomatu a explicat ca dosarul de retrocedare ar fi urmat procedura normala si ca nu ar mai fi discutat cu alta persoana despre acest dosar. La sedinta, dosarele pe Legea 10 trecusera fara probleme, iar la cele de pe Legea 18 s-a cerut in prima faza amanarea, fara niciun fel de motiv", le-a spus acesta magistr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro