Audieri ale reprezentantilor MAE in Senat, dupa gafa de la Paris. Ambasadorul ar putea fi rechemat

UPDATE 15.06: Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a cerut rechemarea de urgenta de la Paris a persoanei din ICR responsabile de "gafa de proportii", conform Mediafax. Comisia de politica externa a hotarat sa propuna urmatoarele lucruri: rechemarea de la post a celor doua doamne implicate, e vorba de doamna Yvette Fulicea, directoarea Institutului Cultural Roman de la Paris, si a unei alte doamne, functionara, implicata in mod direct in emiterea acelui document catre cei care urmau sa fie invitati. ---------- Secretarul de Stat MAE, Radu Podgorean, este audiat, marti, de la ora 11.00, de catre Comisia pentru politica externa din Senat in legatura cu gafa de la Ambasada Romaniei la Paris, conform Hotnews.

acum 98 luni (10 Feb 2015)

UPDATE 15.06: Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a cerut rechemarea de urgenta de la Paris a persoanei din ICR responsabile de "gafa de proportii", conform Mediafax.

"Eu ii voi cere ca, intr-o maniera clara si lipsita de echivoc, sa adopte masurile care se impun in astfel de cazuri, adica rechemarea de urgenta, la Bucuresti, definitiv, a persoanei responsabile din cadrul ICR", a precizat el.

--------

UPDATE 14.00: Ambasadorul Romaniei in Franta, Bogdan Mazuru, directorul ICR Paris, Yvette Fulicea, si o functionara ar putea fi chemati de la post, in urma gafei de la organizarea receptiei pentru vizita lui Iohannis la Paris, informeaza Hotnews.

"Noi am propus rechemarea permanenta, deci o decizie pe care Ministerul de Externe va trebui sa o analizeze, pentru ca doamna Fulicea a fost numita in postul de director printr-o decizie a Comisiilor reunite de politica externa si cultura ale Senatului in urma cu cateva luni", a declarat presedintele Comisie pentru politica externa.

"Comisia de politica externa a Senatului s-a sesizat legat de incidentul produs la Paris privind invitatii care vor participa astazi la intalnirea cu presedintele Iohannis. Si am avut o discutie cu domnul secretar de stat Radu Podgorean, domnul ministru Aurescu nefiind in tara, privind acest incident absolut regretabil, pe care Comisia de politica externa il regreta in mod unanim. Comisia de politica externa a hotarat sa propuna urmatoarele lucruri: rechemarea de la post a celor doua doamne implicate, e vorba de doamna Yvette Fulicea, directoarea Institutului Cultural Roman de la Paris, si a unei alte doamne, functionara, implicata in mod direct in emiterea acelui document catre cei care urmau sa fie invitati. - de la Paris) sa trimita in mod oficial scrisori de scuze publice celor care au primit acel e-mail nefericit, pe care il regretam, si propunem ca domnul ambasador Bogdan Mazuru sa fie chemat de la post", a precizat senatorul Petru Fil... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro