Audierea in Comisia Senatului a procurorului general al SUA nu a produs nicio revelatie. Jeff Sessions: Nu pot discuta cu voi o conversatie privata cu Trump.

Sessions s-a recuzat din orice fel de ancheta legata de implicarea rusilor in campania prezidentiala din SUA si a declarat in fata Comisiei ca nici nu-si mai aminteste intamplari de anul trecut, cu atat mai mult cu cat, practic, se invarteau mai multi oameni in jurul lui Trump, dar nu formau o echipa "ca la carte". Concedierea lui Comey, "un nou inceput pentru FBI" Cum implicarea lui Sessions in concedierea directorului FBI, James Comey, aflat in plina ancheta asupra implicarii Rusiei, impreuna cu oameni din echipa lui Trump, depindea de discutiile lui cu presedintele american, acesta a sustinut continuu: "Nu pot si nu vreau sa incalc datoria mea de a proteja comunicarile confidentiale cu presedintele".

acum 40 luni (14 Jun 2017)

La adapostul unui articol din Regulamentul Departamentului de Justitie

La inceput audierii, cand si-a tinut discursul, Sessions a fost elocvent, a catalogat orice sugestie de implicare a sa in intalnirile dintre membrii echipei de campanie a lui Trump si oficiali rusi drept "o minciuna detestabila". Insa, luat la intrebari mai in detaliu, Sessions s-a invartit continuu in jurul articolului 28 cfr 45.2I din regulamentul Departamentului de Justitie, care stipuleaza ca angajatii nu vor participa la nicio investigatie privind aspecte ale campaniei, daca au facut parte din echipa pe functii de consilieri. Sessions s-a recuzat din orice fel de ancheta legata de implicarea rusilor in campania prezidentiala din SUA si a declarat in fata Comisiei ca nici nu-si mai aminteste intamplari de anul trecut, cu atat mai mult cu cat, practic, se invarteau mai multi oameni in jurul lui Trump, dar nu formau o echipa "ca la carte". Cand i s-a sugerat ca exista dovezi ale intalnirii lui cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak, la Hotelul Mayflower, la 27 martie, Sessions n-a recunoscut nici in ruptul capului ca l-a vazut pe rus sau ca a vorbit cu el, desi era posibil ca acesta sa se afle acolo, la discursul presedintelui Trump.

Concedierea lui Comey, "un nou inceput pentru FBI"

Cum implicarea lui Sessions in concedierea directorului FBI, James Comey, aflat in plina ancheta asupra implicarii Rusiei, impreuna cu oameni din echipa lui Trump, depindea de discutiile lui cu presedintele american, acesta a sustinut continuu: "Nu pot si nu vreau sa incalc datoria mea de a proteja comunicarile confidentiale cu presedintele". Intrebat daca invoca acest privilegiu ca sa nu depuna marturie, procurorul general a sustinut ca s-a recuzat conform articolului respectiv nu pentru ca ar avea ceva de ascuns, ci pentru a nu intra in "conflict de interese". El a devenit procuror general in februarie, dar s-a recuzat abia in martie, cand "si-a dat seama" ca po... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro