Au trecut 15 ani de la "crima de pe Bolintineanu": doi tineri injunghiati in propria casa, niciun vinovat

Au trecut 15 ani de la

Pe data de 30 noiembrie s-au implinit 15 ani de la o crima comisa in orasul Arad, pe strada Dimitrie Bolintineanu, si care avea sa fie cunoscuta, peste ani, drept "crima de pe Bolintineanu". Cristina Condrat (21 de ani) si iubitul ei, Florin Valean (23 de ani), au fost injunghiati si si-au pierdut viata, iar de atunci rudele si apropiatii celor doi nu au aflat nimic despre cei responsabili. Dosarul respectiv a fost preluat din anul 2012 de catre Parchetul General, dar, cu toate ca si aici s-au desfasurat foarte multe activitati, pe care le stiu, deoarece am fost de la inceput la fata locului, nu s-a rezolvat nimic.

acum 81 luni (19 Dec 2016)

Pe data de 30 noiembrie s-au implinit 15 ani de la o crima comisa in orasul Arad, pe strada Dimitrie Bolintineanu, si care avea sa fie cunoscuta, peste ani, drept "crima de pe Bolintineanu". Cristina Condrat (21 de ani) si iubitul ei, Florin Valean (23 de ani), au fost injunghiati si si-au pierdut viata, iar de atunci rudele si apropiatii celor doi nu au aflat nimic despre cei responsabili. Pana si procurorul de caz, George Vlai, s-a pensionat si a decedat intre timp.

Locatarii din zona in care in 2001 s-a comis dublul asasinat isi aduc aminte cu greu de cele petrecute, de forfota politistilor si procurorilor din acele zile. Unii povestesc din cele relatate de alti vecini, iar reamintesc vag detalii despre crima care a avut loc la parterul blocului cu numarul 16 de pe strada Bolintineanu. Cei din zona isi aduc aminte insa teama din acea perioada, frica de a mai locui in propriile case, mai ales ca nu li se spunea concret cine a intrat peste cei doi tineri si de ce i-a ucis.

Dorel Hanciuta si-a deschis un magazin alimentar la doi ani si jumatate dupa crime, chiar in apartamentul in care cele doua victime se pregateau sa deschida un magazin de telefoane mobile si unde au fost ucise. De atunci si pana acum stiu ca au functionat acolo mai multe firme, cu diferite obiecte de activitate", spune Dorel Hanciuta. Hanciuta mai spune ca, desi el nu locuia in blocul respectiv la data crimei, dupa ce a cumparat apartamentul cu pricina politistii au batut la usa lui pentru a cere informatii legate de crima de trei sau patru ori.

Cine erau victimele

Cei doi tineri ucisi in blocul de pe Bolintineanu s-au cunoscut si s-au indragostit unul de altul in liceu. "Cristina voia o nunta frumoasa, dar pentru ca s-a investit mult in apartamentul in care ei aveau o afacere nu au mai fost bani si pentru nunta, spuneau sa porneasca odata firma si apoi...", explica Marioara Valean. De fapt, pana acum nu ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro