Atletismul romanesc, in cadere libera. "Fabrica de medalii" de altadata nu mai sperie pe nimeni nici in Balcani

Atletismul romanesc, in cadere libera.

Grecia a ocupat prima pozitie, cu patru medalii din fiecare metal, urmata de Serbia, patru medalii de aur, una de argint si patru de bronz, iar ultimul loc pe podium a fost ocupat de Turcia, cu trei medalii de aur, trei de argint si doua de bronz. Singura medalie de aur a fost adusa de stafeta feminina 4x400 m (Anamaria Nesteriuc, Camelia Florina Gal, Florina Pierdevara, Bianca Razor), medaliile de argint au fost cucerite de Elena Andreea Panturoiu (triplusalt), Bianca Razor (400 m), Roxana Birca (3.000 m), Florina Pierdevara (1.500 m), Catalin Constantin Atanasoaei (3.000 m), Ionut Andrei Neagoe (lungime), Valentin Voicu (800 m) si stafeta masculina 4x400 m (Sebastian Ursachi, Valentin Voicu, Cosmin Trofin, Cristian Radu), iar cele de bronz de Cristina Bujin (triplusalt), Andreea Alina Piscu (3.000 m), Sebastian Mihai Ursachi (400 m), Cosmin Trofin (800 m), Andrei Gag (greutate), Cosmin Dumitrache (60 m garduri).

acum 56 luni (28 Feb 2017)

La sfarsitul saptamanii trecute, atletii romani au participat la Campionatele Balcanice de la Belgrad, competitie ce se anunta a fi un antrenament foarte bun pentru Campionatele Europene de Sala, care se vor desfasura intre 3 si 5 martie, tot in capital Serbiei. Romania, cu o delegatie de 23 de sportivi, a ocupat doar locul 8 in clasamentul pe medalii, cu o medalie de aur, opt de argint si sase de bronz. Grecia a ocupat prima pozitie, cu patru medalii din fiecare metal, urmata de Serbia, patru medalii de aur, una de argint si patru de bronz, iar ultimul loc pe podium a fost ocupat de Turcia, cu trei medalii de aur, trei de argint si doua de bronz. Singura medalie de aur a fost adusa de stafeta feminina 4x400 m (Anamaria Nesteriuc, Camelia Florina Gal, Florina Pierdevara, Bianca Razor), medaliile de argint au fost cucerite de Elena Andreea Panturoiu (triplusalt), Bianca Razor (400 m), Roxana Birca (3.000 m), Florina Pierdevara (1.500 m), Catalin Constantin Atanasoaei (3.000 m), Ionut Andrei Neagoe (lungime), Valentin Voicu (800 m) si stafeta masculina 4x400 m (Sebastian Ursachi, Valentin Voicu, Cosmin Trofin, Cristian Radu), iar cele de bronz de Cristina Bujin (triplusalt), Andreea Alina Piscu (3.000 m), Sebastian Mihai Ursachi (400 m), Cosmin Trofin (800 m), Andrei Gag (greutate), Cosmin Dumitrache (60 m garduri).

In 2016, Romania a fost prima din Balcani

Pentru a intelege dimensiunea dezastrului, nu este nevoie sa scormonim prea mult prin statisticile istorice ale acestor intreceri regionale, pe care atletii romani le-au dominat mereu, ci este suficient sa comparam rezultatele cu cele de anul trecut, cand atletii romani au ocupat primul loc in clasamentele pe medalii la Balcaniada de la Istanbul, cu un total de sapte medalii de aur, sapte de argint si doua de bronz. Ultima medalie olimpica a atletismului romanesc este aurul obtinut de Constantina Dita in proba de maraton, la editia din 2008, gazduita de Beij... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro