Atentionare pentru seful Politiei Sibiu dupa ce i-a spus unui agent de la Circulatie "Iti vine sa ti-o freci cand iei un permis ?"

Atentionare pentru seful Politiei Sibiu dupa ce i-a spus unui agent de la Circulatie

Potrivit unui raspuns remis la solicitarea Adevarul de catre Inspectoratul General al Politiei Romane, "In urma verificarilor efectuate de ofiteri din cadrul Directiei Control Intern - I.G.P.R s-a dispus atentionarea sefului Inspectoratului de Politie Judetean Sibiu, in conformitate cu prevederile art. Discutie purtata pe whatsapp Reamintim ca discutia a fost purtata pe whatsapp in vara anului trecut de un politist de la Circulatie cu seful Inspectoratului de Politie al judetului Sibiu, comisarul sef TIberiu Ivancea, dupa ce oamenii legii de la Sibiu i-au suspendat permisul edilului de atunci al comunei Selimbar, Daniel Maricuta, urmarit penal de DNA intr-un dosar cu peste 100 de milioane de euro prejudiciu estimat. In anul 2011, dupa un accident produs de cel care era la momentul respectiv Directorul Directiei Judetene de Informatii Sibiu, si care a fost de negasit la locul accidentului, rugat sa explice acest lucru, seful IPJ SIbiu declara ca respectivul a plecat de la locul accidentului acasa la socri sa se spele si sa se schimbe.

acum 93 luni (24 Oct 2016)

Potrivit unui raspuns remis la solicitarea Adevarul de catre Inspectoratul General al Politiei Romane, "In urma verificarilor efectuate de ofiteri din cadrul Directiei Control Intern - I.G.P.R s-a dispus atentionarea sefului Inspectoratului de Politie Judetean Sibiu, in conformitate cu prevederile art. e din acelasi act normativ, respectiv "sa fie respectuos, cuviincios si corect fata de sefi, colegi sau subaltern", pentru prevenirea pe viitor a unor situatii de genul celor constatate". Potrivit aceluiasi act normativ, sanctiunile disciplinare care pot fi aplicate politistilor sunt mustrarea scrisa, diminuarea salariului functiei de baza cu 5-20% pe o perioada de 1-3 luni, amanarea promovarii in grade profesionale sau functii superioare pe o perioada de 1-3 ani, trecerea intr-o functie inferioara pana la cel mult nivelul de baza al gradului profesional detinut si, ultima dintre ele, destituirea din politie. Discutie purtata pe whatsapp Reamintim ca discutia a fost purtata pe whatsapp in vara anului trecut de un politist de la Circulatie cu seful Inspectoratului de Politie al judetului Sibiu, comisarul sef TIberiu Ivancea, dupa ce oamenii legii de la Sibiu i-au suspendat permisul edilului de atunci al comunei Selimbar, Daniel Maricuta, urmarit penal de DNA intr-un dosar cu peste 100 de milioane de euro prejudiciu estimat.

Daniel Maricuta ii ameninta pe politistii rutieri care l-au oprit in trafic Daniel Maricuta face amenintari dupa ce este oprit de politistii rutieri de la Sibiu "Oricum fac contestatie si explicatia pe care v-am dat-o dumneavoastra i-o dau si comandantului dimineata la prima ora, cand pleaca din Selimbar, ca in Selimbar sta comandantul Politiei, domnul Ivancea, ii explic ca nu am condus pe contrasens, ca am plecat de la magazin", spune Maricuta. "O sa va probez in cea mai scurta perioada, de cate ori ati intinde mana sa stiti ca poate e pus de mine, ma jur pe copiii mei", este replica lui Daniel Maricuta. In discutia purtata ulterior, pe what... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro