Atentie, parinti! Cum modifica tabletele si telefoanele mobile comportamentul copiilor

Atentie, parinti! Cum modifica tabletele si telefoanele mobile comportamentul copiilor

Mai mult de trei sferturi din copiii romani cu varste cuprinse intre 5 si 16 ani care au acces la internet intra zilnic online, petrecand cinci ore pe retelele de socializare. De departe, telefonul este cel mai folosit dispozitiv electronic de catre cei mici, care petrec, in medie, intre 106 si 208 minute pe zi pe telefonul mobil, in functie de varsta, adolescentii de 13-16 ani fiind fanii numarul unu ai telefoanelor mobile. Whatsapp este aplicatia folosita de 43% din tineri, timp de 72 de minute pe zi, Snapchat e folosita doar 62 de minute pe zi insa are un numar mai mic de utilizatori, in timp ce Facebook este cea mai populara retea de socializare, 43% din adolescenti avand conturi deschise.

acum 93 luni (20 Oct 2016)

Mai mult de trei sferturi din copiii romani cu varste cuprinse intre 5 si 16 ani care au acces la internet intra zilnic online, petrecand cinci ore pe retelele de socializare. Specialistii vorbesc insa despre pericolele ascunse de pe internet, cyberbulling-ul fiind un fenomen in crestere in ultimii ani. Totodata, o alta problema identificata de specialisti este timpul scurt pe care copiii si tinerii ajung sa-l petreaca fie cu proprii parinti, fie cu prietenii, completeaza aceiasi experti, adaugand si ca tehnologia adusa in bratele copiilor de la o varsta frageda produce modificari de comportament.

"Exista multe riscuri ale folosirii internetului de catre copii pentru ca internetul nu este o sursa sigura, de incredere si fara pericole si pentru ca la 8 ani inca nu poti discerne intre informatiile false si cele utile si credibile", afirma psihologul Mihai Copaceanu.

Cand primesc copiii primul dispozitiv electronic

Concret, studiul arata ca micutii primesc tablete in jurul varstei de 8,5 ani, computer la varsta de 9 ani, in timp ce la 10 ani primesc primul smartphone.

De departe, telefonul este cel mai folosit dispozitiv electronic de catre cei mici, care petrec, in medie, intre 106 si 208 minute pe zi pe telefonul mobil, in functie de varsta, adolescentii de 13-16 ani fiind fanii numarul unu ai telefoanelor mobile.

Retelele de socializare duc la dependenta

In schimb, copiii de 5 - 7 ani prefera tabletele, mai scoate in evidenta studiul citat. Daca cei mici folosesc tableta sau telefonul pentru a urmari videoclipuri muzicale amuzante sau desene animate, cei mari prefera sa stea pe retelele de socializare. Whatsapp este aplicatia folosita de 43% din tineri, timp de 72 de minute pe zi, Snapchat e folosita doar 62 de minute pe zi insa are un numar mai mic de utilizatori, in timp ce Facebook este cea mai populara retea de socializare, 43% din adolescenti avand conturi deschise. Potrivit... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro