Atentie la soferii asigurati la Euroins, Asirom si City Insurance!

Atentie la soferii asigurati la Euroins, Asirom si City Insurance!

In primul semestru din 2016, dosarele au fost solutionate intre 3 si 117 zile Raportul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) privind modul de solutionare a dosarelor de dauna aferente politelor auto obligatorii RCA avizate de societatile de asigurare in semestrul I al anului 2016 arata ca patru societati de asigurare au cumulat 74,89% din numarul total al dosarelor de dauna RCA avizate, si anume: Euroins S.A. In ceea ce priveste modul de respectare de catre societatile de asigurare a termenului legal de plata si a celui de solutionare stabilite prin normele RCA, din analiza dosarelor de dauna avizate pe RCA pentru pagube materiale, care au indeplinit conditiile de acordare a despagubirii, ASF a evidentiat ca "datele raportate de societatile de asigurare indica faptul ca, in primele sase luni ale anului 2016, durata medie de plata a dosarelor de dauna RCA avizate pentru pagube materiale a fost de 25,38 zile/dosar (analiza acestui indicator a fost efectuata fara datele aferente dosarelor de dauna avizate si platite de Carpatica Asig S.A.).

acum 32 luni (30 Jul 2017)

Cea mai mare parte a dosarelor de dauna RCA, avizate si platite in cea de-a doua parte a anului trecut, apartin Euroins, Asirom si City Insurance, a informat Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF). Cert este ca, potrivit datelor ASF, cele mai multe dosare de dauna au fost avizate, in semestrul II al anului 2016, la societatea Euroins S.A., respectiv 32.025 dosare (dintr-un total de 119.623 dosare), ceea ce reprezinta 26,77% din total piata.

"Trei societati de asigurare au cumulat 65,49% din numarul total al dosarelor de dauna RCA avizate in semestrul II 2016, si anume: Euroins S.A.

Potrivit autoritatii, dintre dosarele de dauna deschise la asiguratori, in semestrul al doilea al anului trecut, si care indeplinesc conditiile de acordare a despagubirii in baza politelor de asigurare obligatorie auto RCA, 84% au fost finalizate prin plata de catre asiguratori, 14,75% au fost dosare neachitate pana la data raportarii, iar 1,25% din totalul dosarelor au fost respinse de la plata, a informat Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

Potrivit acesteia, din totalul de 100.486 dosare platite de catre societatile de asigurare in primele sase luni ale anului 2016, circa 75% din totalul platilor au fost raportate ca plati integrale, iar 9,11% din total plati au fost raportate ca plati partiale.

Din numarul total de dosare de dauna avizate in semestrul II al anului trecut, 89,87% au fost deschise pentru pagube materiale, 2,74% au fost deschise pentru vatamari corporale/decese si 7,38% au fost deschise pe actiuni de regres. Dosarele RCA, solutionate in circa 55 zile Analiza ASF arata ca durata medie de solutionare a dosarelor de dauna RCA avizate pentru pagube materiale in semestrul II 2016 a fost de 55,60 zile/dosar, in scadere cu 7,44% fata de inregistrarile din semestrul l al aceluiasi an. Aproape 81% dintre dosare au fost solutionate in termenul legal (intr-un termen mai mic sau egal cu 3 luni), toate societatile de asigurare inregistrand in ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro